U trendu

Bila je 10 godina u vezi sa serijskim ubicom, a i sama je za dlaku izbegla smrt (video)

Elizabet Klofer bila je deceniju u vezi sa jednim od najokrutnijih serijskih ubica svih vremena, Tedom Bandijem, a dugo nije znala da je i sama za dlaku izbegla pridružiti se njegovim žrtvama.

Bandi je priznao ubistva 30 žena tokom sedamdesetih, ali sumnja se da je postojalo još žrtava. Upravo prema njenoj knjizi The Phantom Prince: My Life with Ted Bundy snimljen je film Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile koji je nedavno objavljen na Netfliksu.

Početak veze

Elizabet je Teda upoznala 1969. u jednom baru u Sijetlu, a nakon toga su započeli vezu. Ted je često provodio vreme s njenom ćerkicom, planirali su zajedničku budućnost, ali dugo nije imala pojma da uz nju spava pravo čudovište.

U knjizi je opisala da su imali srećnih trenutaka, a Bandi bi često nestajao i ne bi joj se javljao po nekoliko dana, a priznao joj je i da ju je povremeno varao s drugim ženama. U početku je, kaže, bio jako romantičan, a čak bi joj svake godine na godišnjicu njihovog prvog susreta poklanjao ružu.

„Dala sam mu svoj život i očekivala da se pobrine za mene. On je to i radio na mnogo načina, ali ja sam postala zavisna od njega. Kad bih osetila da me voli, bila sam na vrhu sveta, kad toga ne bi bilo, osećala sam se kao niko i ništa“, piše Elizabet, a prenosi Index.hr.

Sumnja

Policija je 1974. godine, kada su njih dvoje već pet godina bili u vezi, objavila fotorobot osobe koja je osumnjičena za ubistva mladih žena, a otkrili su i da se zove Ted. Kad je Elizabet videla crtež, shvatila je da veoma liči na njenog dečka i tako je počela užasna sumnja.

Otišla je na policiju i prijavila da je ubica kog traže njen dečko Ted je ranije priznao da prati mlade studentkinje, a Elizabet je u njegovom stanu pronašla torbu sa ženskom odećom i gomilom ključeva kao i zavoje i štake. (Bandi se često pretvarao da je povređen kako bi se lakše približio svojim žrtvama.) Takođe je u njegovom autu pronašla ključ.

Međutim, čak ni nakon što ga je prijavila policiji, nije mogla da ostavi Teda. Vezu s njim prekinula je tek 1980. kad je on već otpočeo vezu s Karol En Bun, koja je bila Bandijeva prijateljica s kojom se venčao tokom suđenja za ubistva.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)