U trendu

„Bila je to nemoguća misija“: Doktor otkrio detalje operacije Dee Đurđević

O podvigu koji je juče izveo tim profesora Marka Bumbaširevića bruju cela Srbija. Posle višesatne, teške operacije na VMA, uspeli su da spasu „isčupanu“ ruku u saobraćajnoj nesreći voditeljki Dei Đurđević.

„Velika je odgovornost. Ne samo zato što se radi o poznatoj ličnosti i prijatelju uvek je velika odgovornost. Meni je svaki pacijent isti. Imam veliku seriju takvih slučajeva“, rekao je za Jutarnji program TV Prva mikrohirurg i predsednik Evropske federacije mikrohiruških udruženja prof. dr Marko Bumbaširević.

Dr Bumbaširević je objasnilo da je u ovakvim situacijama “život važniji od ekstremiteta”.

„Prvo je važno da se spasi život, jer je on najvažniji“, rekao je dr Bumbaširević.

Pohvalio je što je ekipa na terenu brzo reagovala.

„Sve je pripremljeno dobro. Ruka je stavljena na led, na plus četiri stepena. Ruka je bila iščupana i opečena od trenja, imala je veliki defekt krvnih sudova koji su morali da se rekonstruišu skidanjem vena. Otežavajuća okolnost je što su živci iščupani, zato će morati kasnije još operacija. Izgledalo je nemoguće da se to ušije. Želim da pohvalim Deu. Hrabar je ona pacijent i ima sve pohvale. Kod takvih pacijenata nemoguće se pretvara u moguće. Nadam se da će funkcija ruke biti dobro“, objasnio je Bumbaširević.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)