‘Biti čovek znači imati reč, čvrstu i stabilnu’ misli Ljubiše Samardžića su pouka za sreću i ispunjen život

Ljubiša Samardžić je ostavio neizbrisiv trag ne samo kao glumac, već i svojom dubokom filozofijom za sreću i ispunjen život.

On je jednom pronicljivom rečenicom otkrio suštinu ljudskosti. Ostale su upamćene, i dan danas se prepričavaju reči koje je izgovorio u jednom intervjuu 2015. godine.

Kada su ga pitali šta je to najvažnije u životu, ovako im je odgovorio:

„Biti čovek znači imati reč, čvrstu i stabilnu, u koju niko neće da posumnja.“

Samardžić je bio poznat po svojoj blagoj naravi i dubokom razmišljanju, a njegove reči ohrabruju nas da živimo prema principima koje zastupamo. Braniti istinu i pravdu, čak i kada je teško ili nepopularno, čini nas pouzdanim i odgovornim ljudima od poverenja. U svetu obileženom lažima i nepravdom, ova poruka postaje važan vodič ka očuvanju harmonije i reda koje vode u sreću.

U istom intervjuu osvrnuo se i na svoj život i karijeru i rekao:

“Odrastao sam u čestitoj rudarskoj porodici, rano ostao bez oca, divio se majci, “tigrici”, koja nas je izvela na put sa mizernom rudarskom penzijom. A bilo nas je troje dece. Iz takvog detinjstva shvatio sam da sirotinja nije najstrašnija stvar koja može da se desi u životu. Kako sam rastao sa svakodnevnim dramama kraj rudnika i kada su zlohudne sirene najavljivale zlo u jamama, bio sam opčinjen etikom, dobročinstvom i solidarnošću rudara i ubrzo sam shvatio smisao opstanka u životu. Na veliku sreću, ubrzo sam sreo svoju suprugu Miru, kojoj dugujem zahvanost za čestitost, instinkt i nesvakidašnju inteligenciju.”

(kurir.rs)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.