U trendu

Bivša ljubavnica španskog kralja: ‘Pretili su mi da ću završiti kao princeza Dajana’

Bivša ljubavnica kralja Huana Karlosa u jednom od retkih intervjua kaže da su nju, nakon otkrića afere, počeli da proganjaju, a tvrdi i da su pokušali da je ućutkaju, preteći joj sudbinom princeze Dajane. Zbog toga 65 miliona evra koje je dobila od bivšeg španskog kralja smatra velikodušnim poklonom i priznanjem koliko mu je značila, uprkos tome što je on taj novac dve godine kasnije tražio nazad.

Korina Zu Sajn-Vitgenstajn je za BBC ispričala kako je kralj pokušao da je ponovno osvoji dve godine nakon što joj je dao pozamašni iznos, ali kad ga je odbila, Huan Karlos je pobesneo i zatražio da mu vrati njegove milione.

Bivši španski kralj, koji danas ima 82 godine, poznat je oduvek kao notorni zavodnik, iako je u braku s kraljicom Sofijom od 1962. godine, a njegova ljubavna afera s Korinom, poslovnom ženom rođenom u Danskoj, trajala je od 2004. do 2009. godine.

Njihova romansa senzacionalno otkrivena je 2012. godine kad je Huan Karlos tokom lova na slonove u Bocvani slomio kuk pa je morao da se vrati s putovanja na kojem ga je tada pratila Zu Sajn-Vitgenstajn.

Zbog intenzivnog pritiska kom je bila nakon toga podvrgnuta, kralj se osećao krivim pa joj je kao izraz ljubavi dve godine kasnije poklonio 65 miliona evra. Ova transakcija predmet je istrage koji se vodi trenutno u Švajcarskoj.

Bivši kralj Huan Karlos, koji je abdicirao 2014. godine, zbog optužbi za korupciju je pod istragom Vrhovnog suda u Španiji, a u središtu te istrage je 100 miliona dolara koje mu je uplatio pokojni kralj Saudijske Arabije.

Početkom avgusta, Huan Karlos je objavio da napušta Španiju, a nedavno je potvrđeno da je otišao u Abu Dabi.

Gospođa Zu Sajn-Vitgenstajn otkrila je za BBC detalje tog nesrećnog odmora u Bocvani od pre osam godina, rekavši da zapravo nije želela da ide na to putovanje.

‘Osećala sam da kralj pokušava da me natera da mu se vratim, a nisam želela da ostavim pogrešan utisak. Skoro da sam imala predosećaj o tom putovanju’, kaže Korina koja smatra da je medijski cirkus koji je usledio bio dirigovan iz kraljevskog establišmenta koji je želeo da ubrza kraljevu abdikaciju.

Bivša ljubavnica tvrdi da je nakon povratka s tog putovanja bila pod stalnim nadzorom, što je bio početak kampanje u kojem je trebalo da biti prikazana kao Valis Simpson ili Lejdi Magbet, zlobnica koja je divnog čoveka tokom velike ekonomske krize odveo na stranputicu.

Uznemiravali su je i španski obavještajci

Zu Sajn-Vitgenstajn za BBC kaže i da je nakon putovanja u Bocvanu španska obavještajna služba Centro Internacional de Inteligencia (CNI) počela uznemiravati.

Prvo su joj pretresli stan u Monaku, a potom su je i na poslovnom putu u Brazil pratili u stopu.

Nije bila pošteđena ni zastrašivanja pa je primila anonimnu pretnju o tome kako ‘između Monaka i Nice postoji puno tunela’, aludirajući na kobnu automobilsku nesreću princeze Dajane, a tvrdi i da je u dnevnom boravku svog stana u Švajcarskoj pronašla knjigu o Dajaninoj smrti.

Te godine je, kaže, posetio i CNI, čiji joj je operativac, inače dragi prijatelj Huana Jarlosa, rekao da ga šalje kralj s upozorenjem da ne razgovara s medijima, jer joj u suprotnom ne može garantovati fizičku bezbednost, kao ni bezbednost njene dece.

Korina tvrdi da joj je bivši španski kralj dao 65 miliona evra nakon što je saznao za uznemiravanja. Sredstva koja je primila su je jako iznenadila pa je otišla u Madrid da zahvali kralju, za kojega je verovala da se osećao krivim za pretres njenog stana u Monaku i posetu operativca CNI-a.

‘Mislim da je bio u velikom šoku kad je shvatio razmere pritisaka kojima sam bila podvrgnuta i koliko je štete učinjeno mom ugledu’, kaže za BBC Zu Sajn-Vitgenstajn, koja je na svedočenju pred švajcarskim tužiocem rekla da je ta transakcija za nju bila čin ljubavi.

‘Mislim da je to bilo priznanje koliko sam mu značila. Bila je to zahvalnost zbog toga što sam se brinula za njega u njegovim apsolutno najgorim trenucima’, rekla je ljubavnica, koja insistira na tome da bivši španski kralj nije prao niti pokušavao da sakrije novac kada joj ga je poklonio.

Uprkos Huan Karlosovoj velikodušnosti, Zu Sajn-Vitgenstajn tvrdi da je kralj dve godine kasnije svoj novac zatražio natrag.

Njegova molba da mu vrati i poslednji cent, smatra Korina, bila je samo ispad besa nakon što je odbila njegove očajničke pokušaje da mu se vrati, a u prilog tome govori i njegovo svedočenje pred švajcarskim sudom u kojem je rekao da nikad taj novac nije tražio natrag.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.