U trendu

Bivši predsednik Irana čuva ovce (foto)

Dok je bio predsednik, na posao je išao autobusom, a njegova žena radila kao čistačica u medresi.

Tokom njegovog predsedničkog mandata:

1. Američka televizija „Fox News“ pitala je iranskog predsednika Mahmuda Ahmadinežada: „Kada ujutro pogledate u ogledalo, šta kažete sebi?“ On je odgovorio: „U ogledalu vidim čoveka i kažem mu: „Zapamti, ti nisi ništa više do običan sluga.“
2. Kada je prvi put ušao u predsednički kabinet, Ahmadinežad je začudio mnoge time što je skupe iranske (persijske) tepihe dao kao prilog jednoj od teheranskih džamija, zamenivši ih običnim, jeftinim tepisima.

3. Kada je postao predsednik, podneo je izveštaj o svojoj imovini: automobil pežo 504 ’77. godište i mala stara kuća u jednom od najsiromašnijih delova Teherana, nasleđen od oca pre 40 godina.
4. Jedna od stvari koje su zapanjile administrativno osoblje bila je torba sa kojom je predsednik dolazio svaki dan. U njoj se nalazio njegov doručak, koji mu je pripremala žena: nekoliko sendviča ili hleb sa maslinovim uljem i sir.
5. Često pomaže čistačima ulica u delovima grada gde živi i radi.
6. Kada odseda u hotelu, traži da njegova soba ne bude sa velikim krevetom, zato što ne voli da spava na krevetu, nego na podu, na dušeku ispod ćebeta.
7. Tokom njegovog mandata, svaki novi ministar je morao da potpiše dokument sa više tačaka, između ostalog da će ostati siromašan i da će njegovi računi i računi njegovih rođaka biti proveravani.
8. On čak ne prima ni predsedničku platu, što objašnjava time da čitavo bogatstvo treba da pripada naciji, a on ga štiti.
9. Živi od plate univerzitetskog profesora u iznosu od 250 dolara mesečno.

(asekose.am)

Napišite i Vi šta mislite o ovome na Forumu Krstarice…

 

5 komentara
 1. NENAD

  Odusevio me JE odavno kad je ODBRUSIO Kanadjanima I AMERINDIJANACA momentarily A KO STE VI DA PRIHVATATE ILI NE OVA ILI ONA NACELA DRUGIM RECIMA KO VAS JE UBEDIO DA STE MORALNI AUTORITET

 2. Marjan

  On oslikava pravu elita koju koja treba da vodi drzavu. Cela vlada i predsednik treba da budu moralna elita i da postave primer i ukazu na prave vrednosti a ne materijalna da se brinu o licnim intersima a na racun naroda. Nazalost vecina demokratckih drzava putem biranja najpopularnijeg politicara u vecinom slucajeva izaberu osobu kaja je materijalna elita, t.j. ne bira sredstva da bi dosla na vlast i ispunila svoje materijalne ciljeve. Dokle god imamo parlamentarne i predsednice izbore koje su podlozne istom sistemu selekcije uvek ce proizvesti isti rezultat.

 3. Običan Srbin

  I naši političari su takvi,… siromašni i skromni, ali moralom !

 4. sasa predic

  Svaka cast, takav covek se retko radja.

 5. Louis Krstic

  Gde bi ljudskom rodu bio kraj da smo i mi poiput Muhike i Mahmouda?

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike