Bivši svetski prvak izboden mesarskim nožem: „Ovo je za ljude koje si ubio“ (foto, video)

Horhe Barios, bivši WBO svetski prvak u superperolakoj kategoriji, izboden je u jednom kafiću u gradiću Kapilja del Monteu, stotinak kilometara udaljenom od argentinskog grada Kordobe.

Argentinskom bokeru lakše su povređen grudni koš, desna ruka i leđa. Prema izjavama svedoka, napadač je prišao Bariosu, zagrlio ga, ubo nekoliko puta, a potom ga opljačkao i pobegao.

„S porodicom je uživao u karaokama. Sedeo je i prišao mu je taj muškarac, zagrlio ga. Mislio je da je to prijateljski zagrljaj, a onda je osetio ubod. Tad su ljudi videli da krvari i da ima nekoliko posekotina“, rekla je Edit Barios, sestra bivšeg svetskog prvaka.

Deo medija piše da je navodno reč o osveti, a ne o pljački. „Ovo je za ljude koje si ubio“, rekao je navodno napadač bokseru.

Napadač, koji je uhapšen i identifikovan kao Ramon Enrike Ikardo, aludirao je na saobraćajnu nesreću iz 2010. kada je Barios prošao kroz crveno na semaforu i ubio 20-godišnju trudnicu. Pobegao je nakon nesreće, naknadno se predao i osuđen je na četiri godine zatvora.

U bokserskoj karijeri je ostvario 53 pobede uz četiri poraza.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.