U trendu

Bizarno: Muškarac u nosu krio marihuanu čak 18 godina

Paketić marihuane izvađen je iz nosa muškarca iz Australije 18 godina nakon što ga je prokrijumčario u zatvor.

Lekari su ovaj slučaj opisali kao prvi slučaj takve vrste. Prema rečima tima koji je o slučaju izveštavao u „British Medical Journalu“, muškarac je od svoje devojke koja ga je posetila u zatvoru dobio marihuanu umotanu u balon.

Stavio je paketić u desnu nozdrvu kako bi izbegao da ga stražari otkriju, ali kasnije nije mogao da ga izvuče, jer je paketić ubacio dublje u nosnu šupljinu. Iako je patio od hronične infekcije sinusa i simptoma zapušenog nosa, muškarac je verovao da je ušmrkao paketić.

Tokom narednih 18 godina, paketić se razvio u rinolit, kamen koji se formira oko stranog tela u nosnoj šupljini kroz sporo odlaganje soli kalcijuma i magnezijuma, prenosi Kliks. Rinolit je uklonjen iz nosa ovog muškarca pod opštom anestezijom, a naknadno istraživanje otkrilo je da sadrži „gumenu kapsulu koja sadrži degenerisanu biljnu materiju“.

„Nakon praćenja i specifičnog ispitivanja pacijent je uspeo da se seti incidenta koji se dogodio pre 18 godina, dok je bio u zatvoru. Bio je nesvestan prisustva paketića sve dok mu nije predstavljen neobičan izveštaj histopatologije“, navodi se u izveštaju.

Tri meseca nakon uklanjanja neočekivanog stranog tela muškarac je rekao da se potpuno rešio neprijatnosti u nosu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.