U trendu

Brinete se dokazano smatraju sposobnijima na radnom mestu od plavuša

Da li bi trebalo da ofarbate kosu?

Ne znamo da li se sećate filma „Working Girl“, u kojem Melani Grifit izgovara rečenicu: „Ako želiš da te shvate ozbiljno, treba ti ozbiljna frizura“.

To je film iz 80-ih godina prošlog veka, a sada je 2017., ali čini se kako ova rečenica i dalje vredi, a brojne žene javno su priznale da su obojile svoju plavu kosu u smeđu kako bi bile ozbiljnije shvaćene.

A to potkrepljuju i brojke. Naime, istraživanje iz 2009. godine pokazalo je kako je 31 posto plavokosih Britanki obojilo kosu u smeđu kako bi ih ljudi na poslu doživeli ozbiljnije. S druge strane, čak 62 posto britanskih poslodavaca priznaje da im brinete deluju profesionalnije nego plavuše.

Gde je problem s plavom kosom?

Poražavajuće, ali brinete „pomažu“ muškarcima da ih vide kao šefice, a ne kao seksualne objekte, tvrde poslovni stručnjaci. Brinete su tako za njih inteligentnije, kompetentnije i ravnodušnije od plavuša, ali s druge strane je veća verovatnoća da će u baru prvo prići plavuši, a tek onda brineti.

Neki naučnici tvrde kako je taj efekat plavuša u našim genima, jer je za takve žene verovatnije da će biti plodnije. Kako je ipak 2017., vreme je da pokažemo da takvim predrasudama više nema mesta, prenosi Index.

1 komentar
  1. mmm

    možeš da imaš i nemaš kosu ako imaš poveće grudi nište te neće spasiti ,ti si za njih samo seksualni objekat a oni će sve uraditi a ti ne moraš niti šta znati,niti biti pametna niti vredna.To vam je provereno tako.Kada ne možeš da ih pobediš onda im se priključi malo uzaniju bluzicu,malo dekoltić i jedu ti sa dlana.Zapravo muškarci uopšte nisu komplikovani,njima tako malo treba a i dobre su im sve žene koju su tu pored njih.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike