U trendu

Čak godinu dana možete besplatno živeti u predivnom selu na Siciliji, ovo je uslov

Airbnb će nekome ponuditi jedinstvenu priliku da živi u nedavno obnovljenoj kući na Siciliji u Italiji – a iznajmljivanje ga neće koštati apsolutno ništa.

Ako imate dovoljno sreće da odaberu baš vas, možete živeti na predivnom imanju s kućom na tri sprata čak godinu dana – ako pristanete da vodite brigu o kući i gostima koji će dolaziti. Vi ćete biti nagrađeni za svoj trud jer će vam Airbnb omogućiti da zadržite svu zaradu koju je kuća ostvarila tokom vašeg boravka.

Ova inicijativa je usmerena na podsticanje turizma i dovođenje novih ljudi u italijansko selo Sambuca (koje ima oko 6.000 stanovnika) zbog želje za jačanjem ruralnih područja i kulturne baštine u Evropi, navodi Airbnb.

Sambuca je dospela na naslovne strane 2019. tokom kampanje ‘Kuća za 1 evro’ u kojoj su napuštene nekretnine ponuđene na prodaju za nešto više od jednog američkog dolara.

U pokušaju da se selo modernizuje, kupci su trebalo da preurede nekretnine ubrzo nakon kupovine. A nakon što je Airbnb kupio jednu od kuća u Sambuci, uspeo je da je pretvori u nešto zaista posebno i sada im potreban neko ko će je voditi.

– Airbnb je u potrazi za idealnim kandidatom za život bez plaćanja stanarine na godinu dana u domaćinstvo italijanskog nasleđa. Uz fleksibilnost za život i rad na daljinu, jedna osoba dobiće priliku da se preseli se na Siciliju sa svojom porodicom, partnerom ili prijateljem i useli se u ovu jedinstveno obnovljenu kuću – rekli su iz kompanije.

Italijanska arhitektonska kompanija Studio Didea transformisala je dom koristeći lokalne materijale, a uredila je prvi sprat s malim dnevnim boravkom i glavnu spavaću sobu koja uključuje bračni krevet i sopstveno kupatilo.

Na drugom spratu se nalazi dnevni boravak, kuhinja, radni prostor, kupatilo i na poluspratu spavaća soba s bračnim krevetom, dok se na gornjoj etaži nalazi dodatni dnevni boravak s kaučem na razvlačenje.

– Lepota ove kampanje je u tome što daje drugu šansu ne samo napuštenom domu u srcu našeg sela – to je i druga šansa osobi koja se u nju useli – rekao je lokalni gradonačelnik Leonardo Ciaccio.

– Tražimo nekoga ko želi da živi s lokalnim stanovništvom i učestvuje u svim važnim trenucima zajednice, od berbe grožđa do berbe maslina i jedva čekamo da poželimo dobrodošlicu onome ko bude odabran – dodao je.

Pod pretpostavkom da će pravila uvedena zbog pandemije to dopustiti, boravak će započeti 30. juna, a detalje možete pogledati na ovom linku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)