U trendu

Carinici na aerodromu ostali u šoku kada su videli pasoš ovog putnika (foto)

Zaposleni na aerodromu u Abu Dabiju ostali su u šoku kada su videli pasoš muškarca koji je stigao na terminal jer je u njemu pisalo da ima čak 123 godine.

Swami Sivananda rođen je, naime, 8. avgusta 1896. godine u Behali u Indiji, a putovao je iz Kalkute za London kada se zaustavio u Abu Dabiju.

Ako je datum na njegovom pasošu tačan, Sivananda je najstariji čovek koji je ikada živeo, piše Dejli Mejl. Ovaj starac je ostao bez roditelja kada je imao šest godina pa su da njegovi rođaci poslali duhovnom guruu s kojim je proputovao Indiju. Muškarac izgleda mnogo mlađe nego što se predstavlja, a on kaže da je to zbog toga što redovno vežba jogu, disciplinovan je i živi u celibatu.

– Vodim jednostavan i disciplinovan život. Jedem vrlo jednostavno, samo kuvanu hranu bez ulja ili začina, pirinač i gulaš od sočiva sa nekoliko zelenih čili paprika – rekao je on. Spava na prostirci na podu, a drvenu ploču koristi kao jastuk.

– Izbegavam mlijeko i voće zato što mislim da su to luksuzne namirnice. U detinjstvu sam mnogo dana prespavao s praznim stomakom – rekao je on.

Inače, Sivananda već tri godine pokušava da dokaže svoje godine kako bi ušao u Ginisovu knjigu rekorda.

Napišite komentar