U trendu

Čas iz humanosti u „Slagalici“: Profesor osvojio drugo mesto i uradio nešto sjajno (video)

Sinoć je prikazano finale 114. ciklusa kviza „Slagalica“, ali prema reakcijama publike na društvenim mrežama, pobednik nije bio Ivan Gavrilović, koji je osvojio više poena, već drugoplasirani takmičar Marko Protić.

Ovaj profesor matematike iz Ljubovije odlučio je da svoju nagradu od 50.000 dinara donira u humanitarne svrhe i to organizaciji Podrži život.

– Ja bih ovom prilikom hteo da kažem da ću osvojenu sumu pokloniti udruženju Podrži život u spomen na mog pokojnog oca, Radenka Protića – rekao je on prilikom uručenja čeka.

Ova njegova odluka je na trenutak zbunila voditeljke kviza, koje su se u prvom trenutku našle u čudu, da bi nakon toga čestitale Protiću na tako humanom gestu.

Njegov čin je odmah usijao društvene mreže, pa se tom prilikom oglasio i glumac Sergej Trifunović, koji se nalazi na čelu organizacije Podrži život.

– Gospodinu Marku Protiću, nastavniku iz Ljubovije, želim od srca da zahvalim što je novčanu nagradu u „Slagalici“ poklonio fondaciji „Podrži život“ – napisao je Trifunović.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.