U trendu

Ceo život uče, rade i razvijaju se: 10 osobina koje krase emocionalno inteligentne žene

Emocionalna inteligencija je jedan od temelja zdrave veze.

Predstavljamo vam 10 stvari koje emotivno inteligentne žene rade drugačije u svojim romantičnim vezama.

1. Komuniciraju otvoreno i iskreno

Žene sa visokim nivoom emotivne inteligencije imaju jako dobreko munikacione veštine. One ne izbegavaju konflikt i ne izbegavaju teške teme. otvoreno kumuniciraju partner kada im nešto smeta ili ako im je potrebna podrška. Ne očekuju da im partner čita misli i pogađa koje su njihove potrebe. Takođe, one slušaju svog partnera – praktikuju aktivno slušanje. Postavaljaju pitanja kako bi razumele perspektivu partnera čak i ako se sa određenim stanovištem ne slažu.

2. Potrebni su joj trenuci samoće

Emotivno inteligentna žena ceni svoje trenutke samoće i uživa u sopstvenom društvu. Trenuci samoće su joj neophodni kako bi osnažila svoju konekciju sa sobom ali i kako bi energizovala i vezu sa partnerom.

3. Ne plaši se uspona i padova

Emotivno inteligentna žena zna da svaka veza ima svoje uspone i padove. Ne paniči kada veza zapne ili kada izađe iz faze “medenog meseca”. Emotivno inteligentna žena zna i da mnogi drugi faktori utiču na vezu: stres, posao, okolnosti… Ona zna da svaka faza ima početak i kraj i ima poverenje u sebe i svog partnera da će prebroditi i teške trenutke.

4. Oslanja se na sebe

Žene sa visokom emotivnom inteligencijom znaju da su na kraju svega one same odgovorne za svoje emocije, misli i sreću. Ovo ne znači da se ne oslanjaju na partnera kada im je potrebna podrška ili pomoć, samo znači da su svesne svoje odgovornosti za sopstvenu sreću.

5. Praktikuju zahvalnost

Zahvalnost je važan deo emotivne inteligencije. Ove žene su svesne svega što je dobro u njihovim životima i zahvalne su na tome. Ne jurcaju za sledećom”nagradom”. Prisutne su u sadašnjem trenutku i tu su sigurne i uzemljene.

6. Ima jaka i stabilna prijateljstva

Žene sa razvijenom emotivnom inteligencijom ulažu u svoja prijateljstva – prijatelji us im izuzetno važni i one posvećuju i vreme i pažnju svakom od njih.

7. Otvorena je za fidbek

Jedna od odlika žena sa razvijenom emotivnom inteligencijom jeste da nisu defanzivne kada je konstruktivna kritika u pitanju. Otvorena je da sasluša i tuđa mišljenja ali uzima u obzir i ko je izvor određenog stava. Neće je poljuljati kritika ili nepovoljan fidbek – uzeće ih u obzir i razmotriti svesna svojih vrednosti.

8. Ima postavljene zdrave i jasne granice

Prema partneru ima postavljene zdrave granice i ohrabruje i njega da postavi svoje. Zna da su zdrave granice važne za snažan partnerski odnos.

9. Prihvata promene

Ona zna da ne može da se raste i razvija bez promena. Uvek je otvorena za nova iskustva i samostalno i sa partnerom.

10. Ne očekuje idealnu vezu

Ona ne očekuje savršenstvo u odnosu. Ona ceni iskren i realan odnos, piše Sensa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.