U trendu

Često sanjate nekoga koga poznajete, šta to znači – objašnjavaju psiholozi

Iako provodimo puno vremena sanjajući, još ne znamo puno o tome što ti snovi u stvari znače. Postoje razne vrste tumačenja o tome što se manifestuje u našoj glavi dok spavamo.

Šta znači kada sanjamo nekoga koga poznajemo?

Pojedini stručnjaci smatraju da ako sanjate prijatelja to može biti odraz onoga što osećate prema njemu u svom životu ili vam podsvest govori da obratite pažnju na tu osobu, možda zato što ona prolazi kroz teško razdoblje i treba joj pomoć .

Drugi smatraju da ih zapravo ne sanjate, već da ljudi u vašim snovima predstavljaju aspekte vas samih.

– Ako sanjate bliskog prijatelja, razmislite o njegovim najjačim karakternim osobinama. Ako mislite o njima kao o skromnim onda sanjate o skromnoj strani sebe – kaže psihoterapeutkinja i analitičarka snova Karder Stout.

Način na koji se prijatelji, članovi porodice, slučajni stranci ponašaju prema vama utiče na to kako se osećate. Snovi omogućuju da u potpunosti ispitamo nefiltrirane emocije koje se javljaju tokom našeg svakodnevnog života.

– Ali, ne postoji priručnik koji može generički tumačiti značenja naših snova, sve zavisi od pojedinca i njegovom posebnom nizu okolnosti i emocija – dodala je Stout.

Ipak, u nekim slučajevima ako sanjate nekoga koga poznajete to može biti znak i nečeg traumatičnog, zavisi od prirode sna – noćne more mogu biti pokazatelj toga.

– Ako imate ponovljene noćne more s ljudima u vašem životu to može ukazivati ​​na posttraumatski stresni poremećaj (PTSP) – rekla je dr. Maja Šedel, klinička psihološkinja za Metro.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)