U trendu

Čudo u Velikoj Britaniji: Porodila se dva puta u 17 dana

Devojčica koja je ostala dve nedelje u majčinoj utrobi nakon što je njen brat blizanac prevremeno rođen, preživela je.

Džema Brajant, majka blizanaca, rekla je da je tuga zbog gubitka sina i radost zbog rođenja kćerke Leksi pravi rolerkoster emocija.

Nakon što je u 21. nedelji izgubila sina, lekari su nju i njegog supruga Džejmsa upozorili da će drugo dete verovatno biti rođeno za tri dana sa malim šansama za preživljavanje. Međutim, prošlo je sedamnaest dana nakon što se Džema ponovo našla u sali za porođaje.

Porođaj je protekao kako treba, a šanse za normalan život male devojčice su sve veće.

– Zaista sam doživela emotivni ringišpil – rekla je Brajant i dodala: – Mnogo mi je teško što je Kobi rođen tako rano, njegova mala pluća jednostavno nisu bila spremna. Preostali dani čekanja bili su užasni, bez znanja šta će se njoj dogoditi. Bilo je strašno kada je došla na svijet, ali uzbudljivo.

Doktori su rekli da je to prvi slučaj gde je razlika između rođenja blizanaca bila tolika, piše Metro. Kako je porođaj počeo u 21. nedelji, bila je svesna da postoji mogućnost da ostane bez oba deteta.

Devojčicu su prvi put uzeli u naručje 20. dana nakon rođenja.

-Bilo je divno. Briznula sam u plač jer sam konačno osetila olakšanje što znam da držim svoju ćerku. Zaista divno – ispričala je Brajant.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar