U trendu

Da li bi ste se odrekli mesa na tri meseca za 6 i po miliona dinara?

Veganska kompanija nudi “najvećem mesojedu u Velikoj Britaniji” šansu da zaradi 50 hiljada funti (preko šest i po miliona dinara) ukoliko pristane da na tri meseca postane vegan.

Vibrant Vegan nedavno je objavio da je u potrazi za “veganski znatiželjnim koordinatorom”, tvrdokornim mesojedom koji je spreman da isproba isključivo veganski način života na barem tri meseca.

Odabrana osoba moraće da potpiše ugovor u kom se obavezuje da neće konzumirati hranu životinjskog porekla tokom tri meseca, dok će istovremeno druge na društvenim mrežama podsticati da probaju veganstvo. Drži li se sporazuma, zaradiće 50 hiljada funti, piše Oddity Central, a prenosi Index.

“Kako ulazimo u novu godinu, mi u Vibrant Veganu želimo da pokažemo ne samo zdravstvene i ekološke koristi veganstva, o kojima toliko slušamo, nego i da naglasimo da u veganskoj hrani mogu, i treba da uživaju ​​svi – čak i najveći ljubitelj mesa u Velikoj Britaniji”, rekao je Ijan Burk-Hamilton, osnivač kompanije.

Ideja da mesojeda barem nakratko pretvore u veganski znatiželjnog koordinatora kompanije inspirisana je istraživanjem na 15 hiljada mesojeda, u kojem je 34% ispitanika priznalo da su “znatiželjni da isprobaju veganski način ishrane”.

Kompanija će izabranom kandidatu obezbediti i neograničene veganske obroke, a imaće i nutricionistu na raspolaganju. Ukoliko uspe da izdrži tri meseca, kandidat će dobiti ponudu da ostane vegan celu godinu. Vibrant Vegan tada će mu obezbediti veganske obroke u vrednosti od 100 hiljada funti, uz uslov da na društvenim mrežama vodi svojevrstan dnevnik ishrane.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.