U trendu

Da li figura trči prema vama ili se udaljava? Ovaj test otkriva da li imate muški ili ženski mozak

Nova optička iluzija može da otkrije određene osobine ličnosti, poput toga da li ste sposobni da obavljate više zadatka istovremeno.

Pa šta vam govori ova slika?

To je definitivno osoba koja trči – ali da li trči prema vama ili trči kao da se udaljava od vas zavisi od vaše perspektive.

Ako figura trči prema vama

Ako osoba juri na vas, to znači da posedujete solidne analitičke veštine, prema „Fact Factories“. Kada jednom razvijete radoznalost za nešto, brzo ćete učiti i moći ćete da usmerite svu svoju energiju na zadatak koji imate dok ne znate kako da mu pristupite. Međutim, multitasking nije vaš stil, umesto da obavljate više zadataka, više volite da se fokusirate na jednu po jednu stvar. U mogućnosti ste da potkrepite svoja mišljenja i ideje uverljivim argumentima zahvaljujući svom sjajnom fokusu i veštinama.

Figura se udaljava od vas

Odličan ste multitasker. Imate odličnu intuiciju, pamćenje i jaka čula.

Kakvi god da su vaši rezultati, koncept ove izuzetne optičke iluzije je mnogo dublje od osobina ličnosti – jer ima za cilj razbijanje mitova.

Stručnjaci su decenijama proučavali razlike između muškog i ženskog mozga u pokušaju da iskorijene rodne stereotipe.

Poznata neuronaučnica Dafna Džoel pokrenula je kurs posvećen vrućoj temi 2009. godine na Univerzitetu u Tel Avivu. Njeno revolucionarno istraživanje imalo je za cilj da razbije klišee – da su muškarci konkurentniji, a žene bolje u komunikaciji.

Ali debata i dalje traje – a neki naučnici sugerišu da zapravo nema svrhe klasifikovati delove mozga na žensku i mušku stranu.

Drugi veruju da su naše radnje u stvari determinisane sastavom našeg mozga, koji je onda ojačan našom socijalizacijom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (3)