Da li imate mačku ili psa: Vaš ljubimac odaje koliko ste verni u vezi

Da li ste znali da vaš izbor kućnog ljubimca nije samo odraz vašeg ukusa, već može predvideti i vašu lojalnost u vezi. Zvuči kao naučna fantastika, zar ne? Pa, istraživanje veb stranice IllicitEncounters.com kaže drugačije.

Prema njihovim podacima, partnerke najčešće varaju muškarci koji kod kuće imaju gmizavce poput zmija – čak 20 odsto nevernih muškaraca ima zmiju kod kuće. Iznenađujuće, ali možda ne kao što se čini na prvi pogled. S druge strane, ti najverniji partneri kod kuće imaju ptice, poput papagaja, kod kojih je prevara samo 4%. Zaista malo.

Vlasnici mačaka ne zaostaju mnogo za vlasnicima zmija, a 19% priznalo je neverstvo. Na skali neverstva slede vlasnici guštera, tropskih riba i zamorčića. Zanimljivo je da vlasnici pasa koji se smatraju lojalnim i ljubavnim rangiraju u sredini skale, sa 14% koji priznaju da su varali.

Džesika Leoni, predstavnica IllicitEncounters.com i ekspertkinja za seks i veze, komentariše: „Čini se da su vlasnici reptila najveće ‘zmije’ na svetu, hladnokrvne kao i njihovi ljubimci. Ova izjava može izraziti stereotipnu povezanost između karakteristika životinja i karakteristika njihovih vlasnika.

Međutim, možemo li zaista nekoga suditi na osnovu vrste kućnog ljubimca koji ima? Da li je ovo više slučaj slučajne korelacije nego uzročnosti? Iako je istraživanje možda otkrilo neke zanimljive obrasce, važno je zapamtiti da lojalnost i neverstvo ne zavise nužno od vrste kućnog ljubimca koju pojedinac ima.

Kao i uvek, najvažnije je da se svaki odnos zasniva na međusobnom poverenju i komunikaciji, bilo da kod kuće imate guštera, psa, mačku ili papagaja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.