U trendu

Da li imate mučninu tokom vožnje? Potražite spas kroz ove proste namirnice!

Ako ste među onima koji često osećaju mučninu tokom vožnje, ovi saveti bi vam mogli biti od velike pomoći.

Mnogima putovanje nije prijatno iskustvo, bez obzira na prevozno sredstvo. Mučnina, vrtoglavica i povraćanje su uobičajeni problemi. Pre nego što krenete na put, zapamtite neke od ovih saveta i pogledajte namirnice koji vam mogu biti spas da putujete lakše.

Pre polaska
Pre nego što krenete, izbegavajte teške namirnice i nemojte čitati dok ste u pokretu. Ako putujete avionom, pokušajte da rezervišete sedišta u sredini aviona, a na brodu izaberite kabine smeštene duboko i u sredini broda. Izbegavajte jake parfeme i obezbedite sebi izvor svežeg vazduha.

Đumbir
Đumbir je poznat po tome što pomaže u borbi protiv mučnine. Ako osetite da vam je muka, uzmite dve kapsule đumbira sa vodom. Đumbir apsorbuje kiseline u stomaku i sprečava osećaj mučnine. Sok od đumbira ili čaj takođe može biti od pomoći.

Masline i limun
Masline i limun su kao namirnice prirodni lekovi protiv mučnine. Masline sadrže tanin koji smanjuje pojačano lučenje pljuvačke, pa pojedite nekoliko pre putovanja. Ako masline ne pomažu, probajte sa limunom. Narežite limun na kriške i stavite ih u plastičnu vrećicu. Povremeno grickajte i sisajte kriške limuna da ublažite simptome mučnine. Suvi krekeri takođe mogu pomoći.

Nana
Bombone od mentola mogu biti efikasne protiv mučnine tokom vožnje. Njihov svež ukus i miris mogu olakšati neprijatne simptome.

Pravo vreme za putovanje
Izaberite odgovarajuće vreme za putovanje. Noćna vožnja je najpogodnija, ali ako morate putovati danju, sedite na prednje sedište i fokusirajte pogled ispred sebe. Trudite se da budete mirni. Nekima je bolje kada voze, nego kada su suvozači.

Primenom ovih saveta i koristeći navedene namirnice, možete značajno smanjiti neprijatnosti tokom putovanja i učiniti ga prijatnijim iskustvom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.