Da li je odlazak u bioskop skup: Samo tri zemlje imaju jeftinije ulaznice od Srbije

Srbija se nalazi na četvrtom mestu zemalja sa najjeftinijim bioskopskim ulaznicama u svetu, iza prvoplasirane Turske, zatim Malezije i Kazahstana, pokazuju nedavni podaci britanskog finansijskog portala money.co.uk.

Dok je u Turskoj potrebno izdvojiti 2.06 evra za ulaznicu, a u Maleziji 3.13, u Kazahstanu 3.23 evra, u Srbiji odlazak u bioskop košta 3.40 evra, navodi portal.

Na listi 10 zemalja sa najjeftinijim ulaznicama slede Belorusija, Rusija, Argentina, Panama, Mađarska i Kostarika.

Sa druge strane, Švajcarska se nalazi na čelu zemlja sa najskupljim bioskopskim ulaznicama sa 18.23 evra, a slede Danska sa 14.79, Saudijska Arabija 14.14, Japan 14.07 i Finska sa 14 evra, pokazuju podaci.

Portal je među tri najbolja svetska grada za ljubitelje filma na prvo mesto uvrstio London, davši mu ocenu 9.75 od 10, pošto ima najviše bioskopa, a „na Lester skveru se često održavaju premijere najvećih naslova, dok je među najpopularnijim posetama studio Vorner Brosa, gde je između ostalog sniman serijal filmova o Hariju Poteru“.

U tekstu urednika Džejma Endrjuza primećuje se da je trećeplasirani Los Anđeles (ocena 9.49) sigurno jedan od najuticajnijih gradova u kojima se prave filmovi, ali da je drugoplasirani Njujork (9.55) domaćin najvećeg broja filmskih festivala (više od 1.000) među kojima su Tribeka, DOC NYC i Azijsko američki međunarodni filmski festival.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.