U trendu

Da li muškarci vole duhovite žene kao što žene vole duhovite muškarce? Iznenadićete se!

Ovo je zanimljivo otkriće: Muškarci zapravo ne padaju na tipično duhovite žene. Istraživači su potvrdili da, iako muškarci često koriste humor kao oružje za osvajanje, obrnuta situacija nije tako efikasna.

Studija sa Univerziteta u Kanzasu pokazala je da su muškarci skloniji da budu zainteresovani za ženu kada se trude da je nasmeju, dok isto nije slučaj kada su žene u ulozi šaljivaca. Iako muškarci često izjavljuju da vole duhovite dame, ovo istraživanje otkriva da to možda nije sasvim tačno, prenosi b92.net

U seriji eksperimenata, volonteri su ocenjivali profile stranaca na Fejsbuku i potom učestvovali u sastancima na slepo. Rezultati su pokazali da kada se muškarci trude da nasmeju ženu, ona postaje više zainteresovana za njih u romantičnom smislu. Međutim, kada su žene bile te koje su pokušavale biti duhovite, to nije povećavalo šanse za uspostavljanje veze.

Osim toga, žene su povezivale humor sa ekstrovertnošću, a ne nužno sa inteligencijom, što menja prethodna verovanja. Umesto da privlače duhovite muškarce zbog percepcije o njihovoj inteligenciji, žene sada možda više cene humor jer misle da će im veza s takvim partnerom biti zabavnija i lakša.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.