U trendu

Da li pravite ove greške s novcem? Finansijski ekspert otkriva 3 ključna saveta koji menjaju sve

Džasprit Sing, poznati preduzetnik i finansijski guru, otkrio je tri ključne greške koje mnogi prave s novcem, a koje ih sprečavaju da postanu bogati.

Evo šta je naglasio:

1. Ne trošite sve što zaradite: Upozorio je da je potrošačka kultura često kriva što ljudi redovno isprazne svoje bankovne račune. Umesto da se trkaju s komšijama i prijateljima, kupujući stvari da bi impresionirali druge, preporučuje da se novac koristi pametno – da se investira u nešto što će stvoriti dodatni prihod.

2. Ne štedite previše: Iako je dobro imati nešto ušteđevine za hitne slučajeve, Sing ističe da štednja u banci nije dugoročno rešenje za bogatstvo. Umesto toga, preporučuje ulaganje u nekretnine, dividende ili druge investicije koje donose povrat.

3. Ne opravdavajte loše troškove kao ulaganja: Dok je povremeno trošenje na stvari koje volite u redu, važno je biti realan o tome koliko novca ulažete u te stvari. Trošenje na kocku, luksuzne automobile ili imovinu koju retko koristite ne bi trebalo smatrati investicijama jer dugoročno gledano neće doneti novac.

Ove jednostavne smernice mogu pomoći ljudima da promene svoj pristup novcu i krenu putem ka stvarnom bogatstvu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.