U trendu

Da li ste crna ovca familije: Ovih 6 osobina vas razotkrivaju

Kada za neku osobu kažemo da je „crna ovca“, ne znači da je ta osoba karakterno loša ili problematična. To samo znači da se po svojim osobinama razlikuje od svojih bližnjih. Ta je osoba, u većini slučajeva, po mnogo čemu bolja u odnosu na članove svoje porodice.

Ovih 6 osobina dokazuju upravo kvalitete takozvane „crne ovce“.

1. Sloboda

Ljudi često teže osećaju pripadnosti ali ponekad taj osećaj možete doživeti samo ako nešto i žrtvujete. Da biste bili prihvaćeni od strane članova vaše porodice, možda ćete morati da se suzbijate svoju pravu prirodu. Da krijete svoje pravo ja i ne dozvoljavate sebi da radite stvari koje želite i koje smatrate ispravnim.

Ukoliko ste crna ovca, ne morate da naterate porodicu da vas prihvati. Taj status vam može dati toliko slobode da donosite sopstvene izbore u životu, a da ne morate nikome da udovoljavate ili ispunjavate nečija očekivanja. Ne morate da kompromitujete svoje vrednosti i uverenja i možete ostati verni sebi.

2. Individualnost

Koliko god može biti bolno osećati se kao autsajder u sopstvenoj porodici i možda čak na kraju imati minimalan ili nikakav kontakt sa njima, ovo zapravo može biti bolje po vas.

Stalna kontrola i stalna želja za promenom kako bi se uklopili u njihove kalupe mogu zaista uticati na vaše mentalno zdravlje i način na koji vidite sebe.

3. Nezavisnost

Biti drugačiji od svoje porodice uči vas da budete nezavisni. Ne možete se osloniti na članove svoje porodice da vam pomognu da donesete odluke koje će biti najbolje za vas, jer će uvek razmišljati o svojim interesima i onome što oni smatraju ispravnim.

Tako učite da se oslanjate samo na sebe u donošenju važnih životnih odluka i da se sami nosite sa svojim problemima, jer shvatate da bi trčanje porodici za pomoć moglo samo pogoršati stvari i učiniti vas zavisnijim od njih.

4. Jačina

Neprihvaćenost od strane sopstvene porodice može vas pripremiti za teške situacije kasnije u životu. Nastavićete dalje i posle neuspeha, jer znate da vas neće svi dočekati raširenih ruku.

Vaša sposobnost da se zauzmete za sebe i ono u šta verujete neće vam dozvoliti da se slomite, čak ni u najtežim trenucima. A ukoliko vas neko kritikuje, nećete dozvoliti da vas to uzrujava jer ste navikli i znate kako da se nosite sa tim.

5. Jedinstvenost

Ako vaša porodica misli da ste čudni, verovatno jednostavno nemate mnogo zajedničkog sa njima. Ili ih vaša otvorenost zastrašuje. Ovo su neki od razloga zbog kojih bi možda mogli da se osećate loše zbog toga što ste drugačiji. Ali to ne znači da grešite ili da morate da se promenite.

Te jedinstvene osobine koje imate i koje vaša porodica ne voli kod vas, mogle bi vam pomoći da se uklopite sa drugima, onima koji dele iste poglede na život kao i vi. Možda ćete shvatiti da je ono što vaša porodica smatra čudnim, pa čak i neprihvatljivim, zapravo norma za druge ljude, prenosi Direktno.

6. Hrabrost

Biti u stanju da se zauzmete za ono u šta verujete i da se ne povinujete zahteva hrabrost. Veliki je korak da potvrdite svoj identitet i odlučite da ostanete verni sebi. To znači da ćete verovatno morati da trpite stalne kritike, ismevanje i razočarenje vaše porodice. Može biti još teže ako odlučite da ih napustite zarad mirnijeg i slobodnijeg života.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar