U trendu

Da li ste spremni da izbrišete godine sa svog lica? Recite zbogom borama oko usana

Bore oko usana – vidljivi tragovi vremena koji svedoče o životu ispunjenim smehom i radostima. I dok su one neizbežne pratilje starenja, postoji način da se sačuva mladolikost i da se ove bore umanje ili odlože.

Dermatolozi predlažu proaktivni pristup u nezi kože oko usana. Ključ je u redovnoj upotrebi proizvoda protiv starenja, poput seruma sa faktorima rasta koji podstiču proizvodnju kolagena i elastina, čineći kožu glatkom i smanjujući pojavu finih linija.

Ne zaboravite na zaštitu od sunca – korišćenje dnevne kreme sa zaštitnim faktorom je neophodno, s obzirom na to da su bore oko usana često rezultat dugotrajnog izlaganja suncu. Nanesite i malo kreme na usne kako biste ih zaštitili.

Noćna krema je važna za dubinsku hidrataciju i obnavljanje kože tokom noći. Kvalitetne noćne kreme mogu značajno smanjiti bore, čineći kožu hidriranom i čvrstom.

Vitamin C nije samo za posvetljivanje kože. On takođe podstiče proizvodnju kolagena, što ga čini korisnim za ublažavanje bora oko usana. Lokalni serumi sa vitaminom C mogu biti vaš saveznik u borbi protiv prvih znakova starenja.

Sa ovim savetima i redovnom negom, možete usporiti pojavu bora oko usana i zadržati mladoliki izgled kože.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.