U trendu

Da li vam je ogledalo ovalno ili četvrtasto? Prema verovanju, jedno štiti od svakog zla

Prema istočnjačkoj feng šui filozofiji, ogledalo je veoma značajan provodnik energije. Ovaj predmet, neizostavan u svakoj kući, povezan je sa elementom vode, ali to kakvu će energiju doneti u kuću, zavisi od brojnih stvari.

Oblik, položaj, pa čak i okvir, imaju veliki udeo u tome. Okrugla ogledala predstavljaju metalni element koji je zaslužan za dolazak radosti i jasnoće. Pravougaono ili četvrtasto ogledalo je, sa druge strane, povezano sa elementom zemlje i donosi stabilnost, prizemnost i lični razvoj. Visoko pravougaono ogledalo donosi element drveta, koji pomaže u poboljšanju ljubaznosti i fleksibilnosti.

Ne toliko često, mogu se sresti i trouglasta ogledala. Osim što su veoma elegantna i zanimljiva, feng šui kaže i da su važna kada se radi o dobroj energiji, jer sa sobom nose element vatre.

Ukoliko ste u potrazi za inspiracijom, autentičnošću i strašću, trouglasto ogledalo će vam biti korisno.

Feng šui daje posebnu važnost šestougaonom ogledalu. Prema tradiciji, ovo ogledalo odbija negativnu energiju i misli onih koji žele da napakoste vama i vašoj porodici, a postavlja se iznad ulaznih vrata.

Oblik ogledala koje ćete postaviti u domu, odaberite prema navedenoj simbolici, na osnovu onoga što vam je potrebno. Postavite ga u prostoriji u kojoj vam je potrebno pojačanje takvog elementa.

Na primer, četvrtasto ogledalo može biti dobro za ljubav, jer donosi stabilnost, dok je okruglo povoljno za radni prostor jer donosi jasnoću i preciznost.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.