Dadilja kraljevske porodice jednu reč deci nikada ne sme da kaže: Majke u Srbiji svakodnevno je izgovore minimum 10 puta

Marija Boralo vam je sigurno poznata ako pratite kraljevsku porodicu, jer je ona dadilja kraljevske dece. To je čini jednom od najbližih saradnika princa Vilijama i njegove supruge Kejt Midlton. Da bi dobila ovaj posao morala je da pokaže zavidno znanje i veštine o vaspitanju dece.

https://www.instagram.com/p/BqfEqM7BM4O/

Školovala se na prestižnom univerzitetu, „Norland College“, namenjenim upravo za obrazovanje visokokvalifikovanih dadilja. U sklopu svoje obuke je dobila stroga uputstva kad je u pitanju briga o deci Kejt Midlton i princa Vilijama.

Tako je, između ostalog, naučila kako deci nikada ne sme da se obraća rečju „deca“ (‘kids’) nego uvek treba da ih oslovljava njihovim vlastitim imenom.

– Tako se prema deci iskazuje poštovanje – rekla je Luiz Heren, autorka knjige o životu kraljevske porodice. Takođe je dodala da u retkim situacijama, dadilje deci mogu da se obrate s rečju eng. „children“ (deca) što u bukvalnom prevodu znači isto što i eng. kids, ali je službenije.

– Marija možda izgleda pomalo zastrašujuće sa svojom braon uniformom, šeširom i belim rukavicama, ali njen odnos sa najmlađim članovima kraljevske porodice je neprikosnoven. Vreme za spavanje deci počinje u 19 sati – otkrila je Luiz. Takođe, svakih nekoliko dana uvode se nova jela i ukusu po njenim savetima. A ono što je posebno važno, vreme za igru ​​uvek se odvija napolju – bez obzira da li je kiša ili sunce.

– Mnogo vožnje s biciklom, igranja sa psima, vrtlarstvo….Marija jako voli da decu poučava kroz igru – dodala je Luiz, a piše The Sun.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.