U trendu

„Dama u jezeru“: Rešen jedan od najmisterioznijih slučajeva ubistva (video)

Zbog sumnje da je ubio ćerku milionera Šejni Voren u misterioznom slučaju „Dama u jezeru“, koja je pronađena mrtva u vodi pre 34 godine, uhapšen je penzioner. Policija je smrt Vorenove u početku tretirala kao samoubistvo, uprkos tome što je žena pronađena vezana. Tek nakon što je obdukcija otkrila da se utopila, pokrenuta je istraga ubistva.

Telo Šejni Voren (26) pronađeno je licem okrenutim nadole u jezeru Taplov u Bakingemšajru dan pred Uskrs 1987. godine.

Usta su joj bila zapušena plavim šalom, a ruke i noge su joj bile vezane konopcem.

Tokom obdukcije nisu pronađeni dokazi o povredama u borbi niti o seksualnom napadu, kažu tadašnji izveštaji.

Do sada niko nije lišen slobode niti optužen zbog njene smrti. Tek pre dva dana, 65-godišnjak je uhapšen zbog sumnje da je ubio Vorenovu, potvrdila je policija Doline Temze.

Portparol je rekao da su „policajci uhapsili muškarca u vezi sa ubistvom koje se dogodilo 1987. godine“. Za sada nisu navedeni drugi detalji o osumnjičenom, prenosi Dejli mejl.

Vorenova je nestala je 17. aprila 1987. godine, nakon što je pokosila travu u dvorištu kuće koju je delila sa dve cimerke. Krenula je automobilom da odloži pokošenu travu.

Njeno telo pronašla je sledećeg dana posle podne Mardžori Arnold koja je šetala svog psa. Nemački ovčar pokazao je neobično zanimanje za nešto u jezeru.

Kada je Arnoldova istražila, otkrila je zavezano telo koje je ležalo licem okrenuto nadole u ​​vodi.

Pre pronalaska njenog tela, vozač kamiona primetio je parkirani automobil Vorenove.

Rekonstrukcija prikazana u seriji Krajmvoč pokazala je da je vozilo ostalo otključano, a jedna vrata su bila malo otvorena. Neke stvari Vorenove pronađene su u šikarama kod vozila, navedeno je u rekonstrukciji.

Inicijalna policijska istraga o smrti Vorenove bila je žestoko kritikovana nakon što je detektiv Toni Miler sugerisao da se žena možda sama zavezala.

Rekao je da nije jasno da li je ona ubijena, izvestio je Tajms.

Detektiv Miler je takođe rekao da je Vorenova patila od depresije, iako je njen brat Stiven insistirao na tome da ona ne bi izvršila samoubistvo.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.