Deca koja posebno vole ovakve igračke imaju visoku inteligenciju, tvrde naučnici

Proverite da li možda imate malog genija kod kuće

Istraživanje, koje su sproveli Univerzitet Indijana i Univerzitet Viskonsin, pokazalo je da „intenzivno interesovanje“ za dinosauruse može da dovede do čitavog niza prednosti kada je u pitanju inteligencija.

To sugeriše da „intenzivno interesovanje“ ili opsesija dinosaurusima može „da pojača istrajnost, poboljša pažnju i poboljša veštine složenog razmišljanja kod dece“.

Deca koja su opsednuta praistorijskim životinjama mogu takođe da imaju poboljšane lingvističke veštine.

Psiholozi su takođe otkrili da deca koja imaju veliko interesovanje prema dinosaurusima bolje rešavaju probleme i razvijaju strategije u kasnijem životu.

Ali ne brinite, prednosti nisu ograničene samo na decu koja su opsednuta dinosaurusima. To može biti ‘intenzivno interesovanje’ za nekoliko oblasti kao što su avioni ili konji, a motorna vozila su takođe visoko na listi.

Keli Čen, pedijatrijski psihijatrijski radni terapeut u Džons Hopkinsu, rekla je za CNN u vreme kada je studija objavljena: „Istraživanje teme i savladavanje njome je korisno jer tako formiramo karijere kao odrasli.“

„Primarno zanimanje deteta je da se igra, tako da oni rade svoj posao igranja kroz prizmu ove stvari o kojoj su zainteresovani da uče.“

Studija takođe kaže da su od roditelja koji su učestvovali, mnogi izjavili da je intenzivno interesovanje njihovog deteta trajalo samo između šest meseci i tri godine pre nego što su prešli na sledeću stvar, piše N1.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.