Dečak pomogao policiji da reši slučaj iz 1992. godine (video)

Dečak Maks Verenka, star 13 godina, primetio je potopljeni automobil u jezeru i tako je pomogao policiji da reši slučaj star 27 godina.

Ovaj tinejdžer je tokom vožnje čamcem po jezeru Grifin u Britanskoj Kolumbiji u Kanadi primetio vozilo koje je virilo iz vode.

Auto se nalazio na dubini od oko šest metara, nije se baš najbolje video pa je Maks zaronio sa svojom GoPro kamerom. Njegovi roditelji su nakon toga pretpostavili da se radi o automobilu koji je 2009. godine sleteo u jezero, pa su sve prijavili policiji, prenosi CNN.

Međutim, posle dečakovog otkrića policija je pretražila jezero ronilačkom opremom, i posle tri dana su izvukli izu vode olupinu automobila u kojem su pronašli telo žene.

Otkrili su da se radi o Džanet Faris, koja je nestala 1992., kad se uputila na svadbu, a njena porodica do danas nije znala šta se s njom dogodilo.

– Mislim da je najgore bilo ne znati. Pretpostavili smo da je možda zadremala za volanom pa je sletela s puta ili je pokušavala da izbegne životinju koja joj je istrčala pred auto – ispričao je njen sin Džordž Faris.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.