„Dete nije pas“: Jutjuberka ‘vratila’ usvojenog dečaka sa posebnim potrebama

Jutjuberka Mika Stafer i njen suprug Džejms su se pre dve godine odlučili na usvajanje dečaka Hakslaja sa autizmom iz Kine, a u medijima se poslednjih dana piše o njihovoj odluci da dečaka daju na ponovno usvajanje, jer ne mogu više da se staraju o njemu.

Mika i Džejms usvojili su dečaka koji ima autizam, a u video-snimku pod nazivom „Nove vesti o našoj porodici“ ovo su rekli o svojoj odluci.

„Kada se radi o međunarodnim usvajanjima, uvek postoje neke nepoznate stvari, koje ne pišu na papirima. Kada je Haksli stigao u naš dom, imao je mnogo više posebnih potreba kojih nismo bili svesni, i koje niko nije ni spomenuo“, rekao je Džejms.

„U poslednje dve godine prošao je kroz puno terapija. Pokušali smo da zadovoljimo njegove potrebe i da mu pomognemo jer ga stvarno volimo“, nastavio je.

Kako je Mika objasnila kroz suze, oni nisu otkrivali mnogo o Hakslijevom stanju na društvenim mrežama, kako bi ga zaštitili. Par je objasnio da je on sada u drugoj porodici, sa majkom koja je zdravstvena radnica, i gde napreduje sjajno. Inače, oni već imaju četvoro dece.

Nakon objavljivanja snimka, Mika i Džejms su odmah stavljeni na “stub srama” zbog onog što su uradili i dobili su mnoge uvredljive komentare.

„Dala si svoje dete nakon što si shvatila da usvajanje nije tako lagano kao sve ostalo u tvom životu”, “Ove Instagram majke su najodvratnije“, „Dečak nije ljubimac”, “Nikada ne bi to učinila da ti je biološki sin“, „Zamisli da usvojiš dečaka iz Kine sa posebnim potrebama, odvojiš ga od svega što mu je poznato, pa ga za nekoliko meseci proslediš nekom drugom“, samo su neki od komentara, prenosi Index.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.