U trendu

Devetogodišnja devojčica ima veći koeficijent inteligencije od Ajnštajna, studira dva fakulteta

Devetogodišnja devojčica iz Meksika ima super-visoki koeficijent inteligencije, čak 162, a ovaj broj stavlja je malo iznad Alberta Ajnštajna i Stivena Hokinga.

Adara Perez iz Meksiko sitija testira svoju inteligenciju od četvrte godine.

Sada ima devet godina i studira za dve diplome – iz sistemskog i industrijskog inženjerstva na dva različita univerziteta.

Devojčica je svoja interesovanja usmerila na Univerzitet u Arizoni, gde joj je ponuđeno mesto za studije astronomije, a sada se okreće engleskom jeziku kako bi ostvarila svoj san.

Adari, kojoj je dijagnostikovan autizam kada je imala tri godine, nada se da će jednog dana postati astronaut u NASA. Pre dijagnoze, mala Adara bila je žrtva vršnjačkog nasilja, jer su deca mislila da je „čudna“, prenosi portal Bizlajf.

Kako kaže njena majka Naleli Sančez, Adara se igrala u kućici, kada su je deca zaključala unutra. Počeli su da viču i govore joj ružne stvari.

„Počeli su da udaraju kućicu, tada mi je rekla da više ne želi da ide u školu, upala je u depresiju“, rekla je njena majka. Međutim, upravo ta interakcija je otkrila da je devojčica genije.

Nakon dešavanja u školi, majka je odvela na terapiju, a tamo je psihijatar preporučio Adari da ode u Centar za brigu o talentima, gde su vršeni razni testovi inteligencije i postigla je rezultat 162. Poređenja radi, veruje se da su Ajnštajn i Hoking imali IQ 160.

Devojčica je završila gimnaziju kada je imala samo osam godina. A ako sve ovo nije dovoljno impresivno, ona je takođe napisala i knjigu.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.