Devojčicu od 11 godina udali za 22-godišnjaka, njena reakcija slama srca (video)

Sud je raskinuo brak sklopljen između 11-godišnje devojčice i 22-godišnjeg muškarca i naredio roditeljima da sačekaju dve godine, kad mogu da je „vrate“ mužu.

Iako je devojčicino lice na snimku zamagljeno, lepo se vidi da ona drži ruke na očima i briše suze s lica.

Spašavanju ove devojčice najviše je doprinela novinarka Masih Alinedžad, koja je na Tviteru postavila snimak ove ogavne svadbe.

– Ovo je venčanje devojčice mlađe od 13. godina. Plakala sam kad sam dobila ovaj video iz okruga Bahmaj. Po islamskim zakonima, devojčica od 13 godina sme da se uda, ali ne sme sama da odluči kako da se obuče – napisala je zgrožena novinarka na Tviteru.

Situacija je toliko ekstremna da je državni sud reagovao i raskinuo brak dok devojčica ne napuni 13 godina, kad, po iranskim zakonima, može da se uda. Međutim, brak može da se sklopi i kad je dete mlađe ako saglasnost daju roditelji i sud, prenosi Avaz.

Zgroženi korisnici Tvitera najviše su komentarisali to što se na ovom jezivom venčanju svi ponašaju normalno.

– To je odvratno. Pritom, na videu niko ne deluje tužno. Oni to smatraju normalnim, ali nije tako. Taj čovek je pedofil, a roditelji vrše nasilje nad svojim detetom. Šta devojčice neveste znaju o tome šta će im se dogoditi? Silovanje, batine i tako dalje – napisala je tviterašica Ana.

Čini se da su žene na videu prošle isti put. I umesto da se ujedine i stanu na kraj tome, one dozvoljavaju da im rođene ćerke preživljavaju isto, dodala je druga.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.