U trendu

Devojka pala na vozačkom ispitu, a nije ni upalila auto: Jedan detalj presudio

Devojka iz Lankašira u Engleskoj pala je na vozačkom ispitu, a nije ni upalila automobil i počela s vožnjom, prenose britanski mediji. Razlog pada na ispitu je neverovatan i devojka je, podelivši ovu vest, mnoge iznenadila.

Kada je ispitivač seo u automobil, primetio je komadiće gumice za brisanje ispod svojih nogu, a potom je oborio devojku na ispitu jer je „automobil bio prljav i nespreman za vožnju“. Pol Tarner, otac 17-godišnje devojke, rekao je da komadići gumice uopšte nisu bili od njegove ćerke jer automobil u koji je sela nije njen, već ispitivačev. Jednom od ispitivača ostali su tragovi gumice jer su brisali nešto u svom zapisniku.

– Nije kao da su bile prazne limenke ili smeće svuda. Cela situacija je suluda. Raspravljali su deset minuta, ali nije popustio. Pala je ispit a da nije ni vozila. Bila je žalosna i u suzama, a nije uspela da dobije ni povraćaj novca koji je tražila jer priliku za ispit praktično nije ni dobila – rekao je Pol Tarner.

Vozački ispit u Engleskoj trenutno košta oko 70 funti, a čeka se mesecima, što samo otežava polaganje jer prolazi puno vremena bez vožnje.

– Moja ćerka je toliko štedela za ovo. Baš je nepravedno – zaključuje otac, a iz agencije za vožnju i sigurnost vozila kažu: – Izdate su smernice da se automobili koji se koriste na vozačkim ispitima moraju očistiti pre testa kako bi se smanjila mogućnost zaraze korona virusom. To se mora poštovati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.