U trendu

Devojka poljubila dečka, pa preminula 10 minuta kasnije

Mirjam Dukre-Lemej tog je dana bila na žurci u Montrealu sa svojim novim dečkom. – Sve je išlo dobro u njenom životu, rekla mi je da se zaljubila. Bio je to prvi put da sam videla svoju ćerku s takvim sjajem u očima – ispričala je majka ove 20-godišnje devojke koja je umrla nakon što je poljubila svog dečka.

Tužan i neočekivan događaj dogodio se još 2012. godine, a majka devojke sad želi da osvesti druge o opasnosti od alergije na hranu.

Veza je bila sveža i Mirjam mu nije stigla da dečku za svoje alergije, a tog su dana nakon žurke otišli do njegove kuće. Dok se ona spremala za krevet on je pojeo sendvič u kojem je bilo maslaca od kikirikija, a nakon toga je oprao zube.

Nekoliko minuta nakon što je poljubio, Mirjam je počela da ostaje bez vazduha. Prema izveštaju iz istrage, nije joj radio inhalator, a kod sebe nije imala lek koji je mogao da joj pomogne u takvim situacijama. Devojka je pitala svog dečka da li je jeo kikiriki, a on je odmah pozvao hitnu pomoć.

Hitna je stigla za osam minuta, ali uprkos pokušajima, Mirjam je preminula jer joj je mozak ostao bez kiseonika, piše Independent.

– Uvek je živela normalnim životom, a sa sobom je uvek imala svoj lek i svi su znali za njenu alergiju – ispričala je majka. Upozorila je druge koji imaju alergije na hranu da uvek nose narukvicu po kojoj će drugi znati da su alergični, kao i lek predviđen za takve situacije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar