U trendu

Devojka zbog snimka dobila otkaz posle dve nedelje: ‘Sve sam obrisala, ali to je tek bio početak…’

Nakon samo dve nedelje na novom poslu, tiktokerka Leksi Larson objavila je video u kojem je otkrila da je dobila otkaz zbog svojih objava na društvenim mrežama.

@itslexilarson

I got fired bc of my tiktok 🙂 #igotfired #techtok

♬ original sound – Lexi Larson

„Dakle, dobila sam otkaz zbog TikToka. Pre nekoliko nedelja, podelila sam da sam dobila posao u tehnološkoj kompaniji. Pa, ne radim više tamo jer sam otpuštena. Morala sam da potpišem brdo stvari, pa sam dosta nervozna oko ulaženja u detalje. Svodi se na to da je poslodavac našao moj TikTok i stvarno, ali stvarno mu se nije dopalo što sam podelila kolika mi je plata i ostale stvari“, opisuje Larson.

Obrisala postove, ali to je bio tek početak

„I te kako sam svesna da je zakonom zaštićena sloboda razgovora o plati i da ne smeš zbog toga da dobiješ otkaz, ali sam obrisala ta videa jer, ipak, to je moj poslodavac i nisam htela da se ljuti na mene“, dodaje. Ali to je tek bio početak. „Dva dana nakon razgovora o mojim objavama na TikToku su mi uručili otkaz. Rekli su da je moj nalog bezbednosni rizik i da bih mogla da objavim nešto poverljivo o kompaniji. Direktno sam ih pitala: ‘Jesam li prekršila ikakvo pravilo. Jesam li objavila išta poverljivo na TikToku’, a oni su odgovorili da još nisam, ali da bih mogla u budućnosti, a oni ne žele da rizikuju“, objašnjava.

@itslexilarson

Vlog – Getting fired edition! 😊 #igotfired #techtok #workvlog

♬ Darling – Trees and Lucy

Srećom, bivši poslodavac je primio

Na putu do kuće je, kaže, imala napad panike, a plakala je još danima. „Sada sam bolje, ali sam i dalje potresena. Ipak, moram reći da sam jako srećna – moj bivši poslodavac je neverovatan. Nazvala sam šefa, izbezumljena, i uspeo je da me vrati na moj stari posao“, kaže.

U kasnijim objavama rekla je da nema nameru da tuži kompaniju, iako su joj u komentarima mnogi savetovali da angažuje advokata jer, prema američkim zakonima, nepravedno je otpuštena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar