U trendu

Đaci iz Srbije na ekskurziji krali po Italiji, policija ih satima držala u kasarni

Italijanski karabinjeri zaustavili su juče autobus sa grupom srpskih srednjoškolaca kod italijanskog grada Noventa di Pjave, jer je nekoliko njih navodno počinilo krađu u prodavnici sa firmiranom garderobom, prenose italijanski mediji.

Kako piše italijanski „Korijere dela Sera“, dvojica 17-godišnjaka iz Srbije, uspeli su da iz radnje „Kelvin Klajn“ u autlet centru „Mekartur Glen“ izađu sa novčanikom i majicom. Krađa majice privukla je pažnju prodavačici koja je počela da prati dvojac kada su napustili radnju. Tada je jedan od njih dvojice, naslonjen na zid, blokirao put zaposlenoj, dok se drugi umešao u ostatak grupe sa ekskurzije, da bi mu se ubrzo i on pridružio.

Ova „koreografija“, pišu italijanski mediji, bila je toliko očigledna, da nije mogla proći neopaženo, pa je osoblje autleta odmah pozvalo policiju.

Karabinjeri su pregledali snimke sa kamera iz prodavnice, na kojima se vidi i krađa novčanika i trenutak kako momak sa njega skida „zujalicu“ i sakriva ga, prenosi „Blic“.

Kada su iz grupe identifikovali dvojicu počinilaca, karabinjeri su školski autobus preusmerili u vojnu kasarnu, gde su svi čekali da vlasti formiraju optužnicu.

U kasnim večernjim satima, nakon nekoliko sati provedenih u autobusu, srednjoškolci su nastavili put u Srbiju, a osumnjičeni za krađu poneli su i tužbe za tešku krađu.

U italijanskoj štampi ne navodi se iz kog su srednjoškolci grada u Srbiji.

6 komentara
 1. Kojeimedadam

  Stara vest, od prošle godine 😆

 2. Ex faca

  Ako su ih privodili, treba kazniti i oduzeti pravi na pasoš trajno. Od malog lopova postaje veliki

 3. Anonimni

  Jok treba zatvoriti decu jer postoji mogucnost da budu kao i roditelji njihovi

 4. verujem u bolje sutra

  mi smo nekad obilazili manastire po kosovu, a danas je obrazovanje ekskurzija u soping molovima..tuga..

 5. Raša

  Sramota za školu i obrazovni sistem Srbije i još jedan put dokaz da NE TREBA ORGANIZOVATI EKSKURZIJE PO INOSTRANSTVU a pogotovu ne po šoping centrima! Ministre obrazovanja da li ti misliš drukčije?

  1. Ašar

   Ovi će krasti i po Srbiji Rašo.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike