U trendu

Dnevnice i do 50 evra: Koji sezonski poslovi su najtraženiji među mladima?

Teški fizički poslovi su najplaćeniji sezonski poslovi, gde se može zaraditi i 30 do 50 evra dnevno. Građevinari mogu zaraditi od 1.500 do 2.000 evra, a vodoinstalateri i više od 2.000 evra mesečno, rekao je Marko Vučetić, sa sajta Startuj za RTS.

U letnjim mesecima mnogo je mladih ljudi koji se odlučuje da rade privremene sezonske poslove.

Zarada preko zvuči primamljivo, neko želi da zaradi džeparac za izlaske, letovanje, školarinu, a ima i mladih koji žele da dođu do radnog iskustva kako bi kasnije došli lakše do prvog zaposlenja.

Vučetić kaže za RTS da se veliki broj mladih odlučuje za teške fizičke poslove koji su i najplaćeniji sezonski poslovi, gde se može zaraditi i 30 do 50 evra dnevno, što na mesečnom novu iznosi više od 1.000 evra.

To su, kaže, poslovi na građevini ili zanatski poslovi, a najtraženiji sezonski poslovi među mladima su poslovi pomoćnih radnika, zatim promotera, prodavaca, konobara i magacionera.

Na tržištu je, ukazuje, ogroman deficit za zanatlijama, trgovcima i ugostiteljima i sve više poslodavaca je primorano da podiže standarde kako bi privukli kvalitetnu radnu snagu i daju i više 2.000 evra za konkretne poslove

Građevinari tako mogu zaraditi od 1.500 do 2.000 evra, a vodoinstalateri i više od 2.000 evra.

Prema njegovim rečima, sve više mladih se odlučuje za sezonske poslove van granica Srbije,  za rad na primorju gde mogu zaraditi mogu još veće iznose.

„Čak 65 oglasa na našem sajtu je namenjeno za rad u inostranstvu, a tu mislimo na rad na primorju u Crnoj Gori i Hrvatskoj“, rekao je Vučetić.

Posle primorja, kaže, mladi se najviše odlučuju za turističke destinacije, a to su Beograd, Kopaonik, Novi Sad, Subotica, Niš…

Sezona ovih poslova traje od od maja do kraja septembra, a najaktivniji meseci su maj i jun, kada imaju slobodnog prostora između predavanja, rekao je Vučetić.

Savetovao je mladima da prihvate sezonske poslove kako bi stekli neko iskustvo za kasnije, ali i da obrate pažnju gde i kod koga zapošljavaju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar