U trendu

Dobra vest: Možete da sprečite da vam se obuća kliza po ledu

Hodanje po ledu je pravi izazov, a naročito ukoliko nemate adekvatnu obuću. Dobra vest je da i za ovaj problem postoji rešenje

Ukoliko još uvek niste nabavili čizme koje se ne klizaju po ledu, možete i od obuće koju imate napraviti adekvatnu za ovo vreme.

Da cipele ne bi klizile, đon treba da bude od materijala koji obezbeđuje dobro prianjanje. To može biti obična ili termoplastična guma, ali i ovi trikovi mogu da pomognu:

Možete probati da napravite oblogu od superlepka. Đon čizme namastite alkoholom nakon čega je celu površinu premažite lepkom. Da bi se poboljšao efekat, lepak se može naneti još jednom, nakon što se prvi sloj osuši. Zatim se čizma stavlja u pesak i dobro pritisne tako da se zrna zalepe u lepak. Ne hodajte po stanu u takvim cipelama kako ne biste oštetili podove.

Silikonski lepak je druga opcija. Donji deo đona mora biti tretiran velikim brusnim papirom, a zatim zamazan silikonskim lepkom. Postupak se ponavlja dva puta, zatim se cipele suše dok se lepak potpuno ne stvrdne (oko 2 dana).

Ako spalite stare čarape ili hulahopke, one će se istopiti. Rezultat je viskozna, lepljiva supstanca koja se nanosi kap po kap na đon.

Komadi flanela, zakrpa ili selotejpa zalepljeni na dno đona pomoći će da se smanji klizanje. Da bi duže trajalo, cipele se moraju dobro oprati i osušiti pre lepljenja. Ovaj metod je jednostavan i pristupačan, ali kratkotrajan. Posle najviše dva dana, moraćete da stavljate komade tkanine ponovo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar