U trendu

Dobro razmislite – isplati li se da partneru priznate preljubu?

Suzan Vinter, stručnjakinja za veze iz Njujorka, tvrdi da se nevera ne isplati govoriti partneru u određenim situacijama – u nekim slučajevima je ‘okrutnije’ reći partneru za aferu umesto da je zadržite za sebe. Trebalo bi je sačuvati u tajnosti iz obzira prema partneru – kako bi ih poštedeli tereta spoznaje da ste ih prevarili.

– Oslobađanje od krivnje dolazi na direktnu naplatu njihovog partnera. Iako je iskrenost uistinu obeležje intimne bliskosti, postoje slučajevi kada rasterećenje sebe dovodi do okrutnih i nepotrebnih informacija koje opterećuju vašeg partnera – objasnila je.

Ako se ne možete setiti šta ste napravili – npr. greška u pijanom stanju – možda vam se ne isplati da priznate partneru svoju aferu.

– Ako je tako, dvaput razmislite pre nego ispričate dogodovštinu koje ste se jedva setili sledećeg dana. Priznanje vam može doneti samo zlo, ništa dobro. Posvetite se umerenosti i naučite svoje granice – savetuje Suzan.

Trebali biste razmišljati o priznanju kad je reč o pravoj aferi – a ne samo seksu za jednu noć zbog kog žalite dan kasnije.

– To je bio izbor kojim ste učinili više puta i preusmjerili svoju ljubav i seksualni izraz na drugu osobu. Takvo ponašanje ukazuje na problem koji postoji u vašoj vezi ili u vama – kaže.

Ona predlaže da se najpre posavetujete s terapeutom kako bi vam pomogao da naučite da izrazite svoje lične potrebe u vezi i rešite probleme koji nisu u ravnoteži, piše Yahoo Lifestyle.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.