U trendu

Dodajte svom prostoru malo „dobre“ boje

Jeste li ikad razmišljali o bojama u svom domu i emocijama koje one izazivaju u vama? Svaka boja zapravo zrači posebnom vibracijom koja može da utiče na nas.

1. Žuta
Žuta je vesela i optimistična boja a tako utiče i na ljude. Budi pozitivne emocije i odiše dobrim raspoloženjem. Ukoliko se sećate loše i depresivno, žuta će vas svakako oraspoložiti. U žuto možete obojiti zidove kuhinje, dnevne ili radne sobe, izbor je na vama. Takođe, prostorije, poput kupatila, možete da ukrasite žutim detaljima. Odmah ćete se osećati veselije i lepše.

2. Crvena
Crvena je boja strasti i romantike i odličan je izbor za spavaću sobu. Takođe, budi osećaje bliskosti i topline. Crvenu odaberite za prostorije u kojima provodite vreme s ljudima koje volite. Ipak, kako je crvena izrazito snažna boja pazite da ne preterate s njenom upotrebom u domu.

3. Plava
Plavu boju je najbolje odabrati za prostorije u kojima želite da imate mir i spokoj. Deluje smirujuće jer nas podseća na vodu. Takođe, plava se često koristi u kancelarijama jer podstiče produktivnost i smanjuje napetost.

4. Zelena
Zelena boja se povezuje sa zemljom i otvorenim prostorima. Dobar je izbor za one koji nemaju vremena da provod mnogo vremena u prirodi. Takođe, zelena se povezuje s lečenjem i dobrim zdravljem. Dobro ju je odabrati za prostoriju u kojoj vežbate ili radite jogu.

5. Bela
Bela je lepa boja, ali ako je koristite previše može da izgleda hladno i sterilno. Zato je najbolje da je kombinujete s drugim bojama. Bela odaje svežinu i čistoću, ali da biste postigli ravnotežu i uklonili neugodan efekat najbolje je da uz belu koristite i druge boje u svom domu.

6. Crna
Crna odražava snagu, ali s obzirom na to da je reč o neutralnoj boji, potrebno je da je kombinujete s drugim, malo življim, bojama. Crna je bezvremenska i lepo odgovara uz većinu drugih boja, tako da praktično nema ograničenja. Jedino je pravilo da ne smete da preterujete.

7. Ljubičasta
Ljubičasta je boja koja će dobro da funkcioniše u spavaćoj sobi, a povezuje se s romantikom i razigranošću. Samo dobro razmislite s kojim bojama ćete je kombinovati jer ne ide uz sve.


Izvor: Žena.hr

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike