U trendu

Dokaze da Zemlja nije okrugla ‘ravnozemljaši’ pronalaze na – Jutjubu

Većina zagovornika teorije o ravnoj Zemlji kao ključne dokaze u prilog svojih verovanja navode video-snimke na „Jutjubu“.

Profesorka Ešli Landrum Tehnološkog univerziteta u Teksasu ispitivao je ljude na nekim konferencijama „ravnozemljaša“ i došao do zaključka da je Jutjub jedno od najjačih oruđa u širenju dezinformacija.

Kao ključne dokaze teoretičari zavere da je Zemlja ravna ploča navode video-snimke postavljene na Jutjub, za koje tvrde da su prikupljeni dokazi u prilog toga da naša planeta nije sferičnog oblika.

Jutjub mora da se bolje postara da posetioci dobiju tačne i dodatne informacije zajedno sa tim snimcima, navodi Landrum.

„Ima mnogo korisnih informacija na Jutjubu, ali i mnogo dezinformacija. Algoritmi sajta koji se koriste da vode ljude kroz teme koje bi mogle da ih zanimaju olakšavaju im da završe na pogrešnom mestu“, istakla je teksaška profesorka za Gardijan.

Prema njenim rečima, verovanje da je Zemlja ravna nije samo po sebi štetno, ali dolazi u paketu zajedno sa sumnjom u institucije, autoritet i opšte prihvaćene i utvrđene činjenice.

1 komentar
  1. bambi

    Ljudi, Zemlja mora da bude ravna jer cemo u suprotnom morati da preformulisemo par knjiga i to Bibliju, 20.000 milja pod morem i Put u srediste Zemlje.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike