U trendu

Dokažite da ste genije: Na ovoj slici nalazi se jedno slovo, pronađite ga za 6 sekundi

Šta mislite, koliko je dobra vaša moć zapažanja? Evo kako možete dokazati svoj savršen vid ovom lukavom optičkom iluzijom.

Optičke iluzije funkcionišu tako što prevare naše oči, ali su dobar način da izoštrite vid, kao i da poboljšate kognitivne sposobnosti. Pa zašto ne isprobate ovu i vidite da li možete da uočite skriveno slovo na slici – ali postoji caka. Imate samo šest sekundi da ga pronađete.

Optička iluzija, koju je kreirao sajt Jagran Džoš, definitivno će izazvati vaše vizuelne veštine. Zato podesite tajmer i vidite da li možete to da uradite.

Da li ste uspeli da ga pronađete? Nije baš jednostavno, ali sigurno je tu negde. Što više optičkih iluzija radite, to su lakše, tako da ne brinite ako ne uspete u zadatom roku.

Ako još uvek niste uspeli da ga pronađete, velike su šanse da vam je vreme isteklo, ali ne brinite, samo pogledajte da li možete da ga pronađete bez vremenskog ograničenja. Evo jednog traga – pogledajte piksele u različitim bojama i vidite da li možete da vidite obrazac koji ocrtava slovo.

Da li ste uspeli da ga uočite? Plavi pikseli formiraju slovo ‘W’ na slici. Bilo je nezgodno, čak i za one koji imaju savršenu moć zapažanja. Jer naše oči su prevarene da samo prebace pogled na sliku, tako da je teško izdvojiti određene detalje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.