U trendu

Doktor otkrio tri vrste obuće koje vam mogu oštetiti stopala (video)

Podijatar Pol, koji objavljuje na internetu pod korisničkim imenom @paulthepodiatris, oglasio se na društvenim mrežama kako bi upozorio ljude da ne nose tri vrste cipela jer bi očigledno mogle da nanesu štetu vašim stopalima. Pol je, naime, na TikToku prikupio više od 12.000 pratilaca deleći video klipove svojih saveta o tome kako pravilno negovati svoja stopala, piše Daily Star i prenosi Večernji list.

U jednom od svojih nedavnih videa, podijatar je objasnio da postoje tri para cipela za koje veruje da ljudi nikada ne bi trebalo da ih nose zbog efekta koji bi mogle da imaju na njihova stopala. Stručnjak je snimak započeo s japankama.

@paulthepodiatrist

The 3rd shoe are my actual nemisis! These are some of the things I tell my patients every single day. #fypsg #shoes #footwear #fashion #podiatrist #heels #slippers #secrets

♬ The Champion – Lux-Inspira

“Ne bih nosio ovu vrstu obuće jer kada provučete nogu kroz omče, morate uhvatiti đon i na taj način naprežete mišiće i krvne sudove koji zbog napora mogu boleti ili se čak upaliti. Hodanje u tankim japankama može uzrokovati i frakture u kostima stopala koje nastaju zbog trajne izloženosti traumi jer nemaju čvrsti oslonac”, objasnio je.

Dodao je i da je vrlo lako spotaknuti se i pasti kada ih nosite dok hodate ulicom. TikToker je zatim nastavio da priča o omiljenom modelu visokih potpetica– stiletto. “Druga cipela koju ne bih nosio su stiletto štikle”, dodao je.

“Ne želim da pričam loše o svim štiklama jer je štikla s petom od nekoliko centimetara u redu za većinu ljudi, ali cipele na štiklu imaju tako tanku osnovu. Zapravo je moja koleginica nedavno pala i slomila stopalo. Toliko je visok rizik od povrede – isplati li se? Čak i ako izgledate lepo.” Ali rekao je da su njegov “stvarni neprijatelj” bile slip-on sportske patike koje su “napravljene čvršće da prianjaju na vaša stopala” i koje vam mogu “stisnuti nožne prste i uzrokovati probleme”.

Stručnjak je dodao: “Druga stvar je da su toliko mekane da vaše stopalo mora da radi više. Mogu delovati dobro, ali kasnije tokom dana vaše stopalo zapravo je umornije.”

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar