U trendu

Dolazi sezona godišnjih odmora, evo kako da putujete jeftinije i uštedite

Planiranje putovanja je uzbudljivo, ali ponekad može biti izazovno pronaći načine kako uštedeti novac. Ipak, uz nekoliko trikova i saveta, možete proći jeftinije na svom putovanju. U nastavku članka ćemo vam predstaviti nekoliko saveta kako da uštedite novac, a da ne narušite kvalitet vašeg putovanja.

Rezervišite avionske karte u pravo vreme

Kada rezervišete avionske karte u pravo vreme, možete uštedeti znatnu sumu novca. Uopšteno govoreći, najbolje vreme za kupovinu karata je šest do osam nedelja pre planiranog putovanja. Takođe, pokušajte da izbegavate putovanja u sezoni, jer su cene tada znatno veće. Ako ste fleksibilni u izboru datuma putovanja, pokušajte da pronađete najjeftiniji dan za letenje.

Odlučite se za smeštaj van centra grada

Smeštaj u centru grada može biti skuplji, dok smeštaj van centra grada može biti jeftiniji, a često nudi i više prostora i veću udobnost. Uz to, smeštaj van centra grada često vam omogućava da bolje upoznate lokalnu kulturu i ljude.

Istražite lokalnu hranu

Probajte lokalnu hranu, koja često košta manje od internacionalne hrane u turističkim restoranima. Istražite ulične prodavce hrane i lokalne pijace, gde možete pronaći ukusne i jeftine obroke.

Koristite javni prevoz

Korišćenje javnog prevoza može vam uštedeti veliku sumu novca. Pokušajte da izbegavate taksije i rentakar, jer su ti vidovi prevoza često skuplji. Ukoliko putujete u grupi, razmislite o tome da iznajmite bicikle ili skutere, što može biti zanimljiv i jeftin način za istraživanje grada. Koristite besplatne turističke atrakcije Mnoge turističke atrakcije su besplatne ili nude besplatne dane u toku nedelje. Pre putovanja istražite koje su besplatne turističke atrakcije u vašoj destinaciji i iskoristite ih. Koristite vaučere i popuste Pre putovanja istražite ponude i popuste koje nude turističke agencije, kao i različite vaučere za smeštaj, hranu i aktivnosti. Ponekad možete pronaći velike popuste, koji mogu mnogo uticati na ukupnu cenu putovanja.

Uštedite na prtljagu

Pre putovanja proverite pravila avio-kompanije u vezi sa prtljagom. Neki avionski prevoznici naplaćuju velike sume za dodatni prtljag, dok drugi dopuštaju besplatno nošenje ručnog prtljaga. Pokušajte da spakujete samo neophodne stvari i smanjite količinu prtljaga koji nosite.

Uštedite na pozivima i internetu

Kada putujete u inostranstvo, troškovi mobilnog interneta i poziva mogu biti veoma visoki. Pokušajte da koristite javne Wi-Fi mreže, umesto da koristite mobilni internet. Takođe, možete kupiti lokalnu SIM karticu i koristiti je za pozive i internet.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar