Donose lošu sreću i velike novčane gubitke: Ove 3 stvari ni slučajno nemojte držati u kupatilu

Posebno je važno obratiti pažnju na uređenje kupatila, jer se smatra da ovaj deo doma najčešće ometa slobodan protok pozitivne či energije.

Postoje određene stvari koje se prema feng šuiju zabranjene u kupatilu, jer se smatra da u ovom prostoru stvaraju nepovoljnu energiju i loše utiče na atmosferu i raspoloženje u domu, posebno na tok finansija u prostoru.

Evo koje 3 stvari treba izbaciti i izbeći kada je reč o feng šui uređenju kupatila:

1. Slavine koje cure su često najčešća greška

Curenje vode u umivaoniku, kadi, tuš kabini ili iz vodokotlića simbolizuje „curenje“ novca iz doma. Smatra se da curenje donosi siromaštvo, čini da se troškovi gomilaju, a novac izlazi iz vaše kuće. Zato je važno popraviti sve slavine i izbeći bilo kakvo kapljanje ili curenje vode.

2. Prazne bočice kozmetike, stare četkice za zube, izložene prljave peškire, smeće, slomljene stvari, polomljena ogledala, stalno pretrpana i otvorena korpa za prljav veš…

Svaki vid nereda u kupatilu čini da se iz njega širi loša energija ka celom domu. Potrudite se da sve prazno, slomljeno i nepotrebno izbacite iz kupatila. Ovo je prosto koji služi za održavanje čistoće, pa on sam treba uvek da bude uredan i čist. Kupatilo je najbolje uraditi u minimalističkom stilu,sa što manje stvari u njemu, kako bi se u njemu izbeglo „taloženje“ loše energije.

3. Veštačko cveće

Ukoliko želite da dekorišete kupatilo ili osvežite njegov izgled, nikada u njega ne unosite veštačko i plastično cveće. Ovo loše utiče na feng šui energiju, odiše umrtvljenom energijom, stagnira tok i zauzima prostor koji biste mogli iskoristiti za sveže biljke u kupatilu koje sjajno utiču an feng šui. Preporučuje se da u kupatilu gajite zlatni potos, bambus, paprat, zamija, eukaliptus, ženska sreća, čuvarkuća… Gajenje živih biljaka u kupatilu, u umerenoj količini može ulepšati prostor, ali doneti i srećnu, lepu energiju koja povoljno utiče na atmosferu u domu i finansije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.