U trendu

Došao do kraja u „Milioneru“ pa zatražio pomoć prijatelja i šokirao voditelja i gledaoce

Šveđanin Jonas von Esen (31) osvojio je milion kruna (oko 90.000 evra) u kvizu Postkodmiljonären, koji je u srpskoj verziji poznat kao Želite i da postanete milioner?, i postao 14. osoba koja je pobedila u emisiji koja se emituje od 2005. godine. Ali svi pričaju o šali koju je izveo tokom poslednjeg pitanja.

Jonas je do finalnog pitanja došao, a da nije iskoristio nijedan džoker, a zatim je odučio da se malo zabavi pred televizijskim kamerama. „Koji je arhitekta projektirao Čandigar, glavni grad indijskih država Pundžab i Hariana, koji je izgrađen 1950-ih godina?“ glasilo je pitanje za milion kruna.

Von Essen je neko vreme razmišljao, a onda je zatražio džoker zovi prijatelja. S druge strane telefonske linije javio se David, njegov prijatelj s kvizova. „Davide, imaš li nešto posebno isplanirano za sledeću subotu? Naime, pozvao bih te na jednu malu zabavu“, pričao je Jonas.

Voditelj ga je prvo začuđeno gledao, a zatim je počeo da se smeje. Jonas je završio poziv tokom kojeg nije ni pročitao pitanje, a onda je zatražio džoker pola-pola. „Ovo bi mogao biti TV fijasko stoleća ako sad, nakon svega ovoga, pogrešim“, našalio se i napokon ponudio tačan odgovor – Le Korbizje.

„Osvojili ste milion“, izjavio je voditelj kviza, a publika u studiju počela je da mu aplaudira. Jonas von Esen kasnije je za Aftonbladet rekao kako poziv prijatelju nije bio planiran i da bi „bilo apsurdno“ da je bio u krivu vezano za odgovor.

„Kad sam video pitanje, bio sam prilično siguran da znam tačan odgovor. Sedeo sam tamo i razmišljao šta da uradim, a onda mi je sinulo da bih mogao malo da se zabavim. A šta bi se dogodilo da sam zbilja žrtvovao milion zbog te zabave? Pa i to bi bilo nešto istorijski, istorijski loše samo po sebi, ali ipak istorijski“, izjavio je.

Otkrio je i šta planira da uradi s novcem. „Kupiću nove šarene čarape jer ih već imam previše s rupama. Takođe ću više moći da se posvetim onome u čemu uživam, podučavaću tehnologiju pamćenja, snimati više video snimaka na Jutjubu i tako dalje“, zaključio je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar