U trendu

Dramatičan snimak: Medved upao u kuću, čovek odbranio sebe, suprugu i pse

Meštanin američke države Floride Volter Hikoks uspeo je da odbrani sebe i svoje pse od medveda koji mu je ušetao u kuću. Snimak na kom se vidi Hikoksova borba sa medvedom postao je popularan na društvenim mrežama, a zvaničnici kažu da se radi o drugom napadu medveda za samo nedelju dana na Floridi.

„Kroz glavu mi je prolazilo samo šta će se desiti ako medved prođe pored mene, pošto su mi u kući bili supruga i dva psa“, rekao je Hikoks američkoj televiziji WFTV.

Snimak njegove borbe sa američkim crnim medvedom zabeležen je nadzornom kamerom, a na njemu se vidi kako medved ulazi na trem kuće u Dajtona Biču. Hikoks gura medveda i uspeva da ga izbaci sa trema, a potom blokira vrata klupom. On je samo lakše povređen u borbi sa životinjom i kaže da će postaviti nova vrata na trem, kao i da će nabaviti sprej za rasterivanje medveda. Lokalne vlasti saopštile su da medved sa snimka nije uhvaćen, prenosi RT.

Zvaničnici su upozorili meštane da izbegavaju medvede po svaku cenu, pošto je ovo bio drugi napad te životinje na ljude tokom nedelju dana. Prethodno je medved napao ženu dok je šetala psa u mestu Debari.
Kako su objasnili iz Komiteta za zaštitu prirode Floride, ispred te žene odjednom je iskočio medved, koji ju je bacio na zemlju. Žena je lakše povređena.

Kasnije je u blizini nađena mlada medvedica sa troje medvedića. Medvedica je ustreljena zbog opasnosti po ljude, navode zvaničnici Floride, dok su medvedići pušteni na slobodu.

Prema navodima zvaničnika Floride, medvedi žive na 49 odsto teritorije te američke države.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar