U trendu

Drevna tehnika za brz i miran san: Otkrijte kako da zaspite za nekoliko minuta

Reč je o metodi koja vam može pomoći da brzo zaspite i uživate u mirnom snu

Ova tehnika je inspirisana istočnjačkom tehnikom poznatom kao nidra, koju koriste vojnici tokom obuke u „Navy Pre-Flight School“.

Da biste primenili ovu tehniku, lezite udobno i postepeno opuštajte sve mišiće lica i usne duplje. Onda pređite na mišiće ramena i ruku, zamislite da tonu kroz dušek i krevet. Udahnite kroz nos koristeći dijafragmu, a izdišite kroz usta. Dišite sporo i duboko. Nastavite da opuštate mišiće karlice i nogu, kao i preostali deo tela, tokom oko 30 sekundi.

Zatim, smirite svoj um tako što ćete se fokusirati na umirujuću scenu, poput ležanja na leđima na moru ili lebdenja na oblacima. Ako se neka misao nametne i ometa vašu relaksaciju, nemojte se nervirati. Dopustite joj da se pojavi, ali zatim je vratite na fokusiranje na relaksaciju tokom narednih 10 sekundi. Ako misli i dalje budu aktivne, ponovite ovaj proces dok ne zaspite. Ova tehnika može vam pomoći da brzo i lako utonete u san i uživate u kvalitetnom odmoru. Postoje još brojne tehnike uspavljivanja, a na vama je da izaberete onu koja vam najviše odgovara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar