U trendu

DUGOROČNE POSLEDICE: Evo zašto ne bi trebalo da dodajete mleko u KAFU

Ima li išta bolje od jutarnje šoljice kafe? Mnogi ovom magičnom napitku dodaju i mleko koje pruža dodatnu punoću i ukus. Međutim, mleko može negativno uticati na telo.

Veća kalorijska vrednost

Za početak, kafa sa mlekom ima mnogo veću kalorijsku vrednost od crne kafe. Dakle, ako želite da izgubite nekoliko kilograma viška – obična, nezaslađena crna kafa je mnogo bolji izbor.

Manje pozitivnih efekata kafe

Poznato je da kafa ima određene antioksidante, ali kada se kombinuje sa mlekom, može biti teže da se apsorbuje, zbog čega kafa gubi neke od svojih pozitivnih efekata. Kalcijum koji se nalazi u mleku takođe se teže apsorbuje kada se kombinuje sa kafom.

Problemi sa varenjem

Istovremeno, mleko može izazvati probleme sa varenjem, posebno kod osoba koje imaju problema sa laktozom. U ovom slučaju mleko bez laktoze je takođe dobar izbor, ali nisu isključeni problemi sa varenjem; mleko i dalje može izazvati dijareju, zatvor, mučninu ili nadimanje.

Konkretno, ako se ne osećate dobro nakon ispijanja kafe sa mlekom, pronađite alternativu koja će vam odgovarati, a da pritom vaše omiljeno piće bude ukusno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar