U trendu

Dve devojke pre 25 godina posetile ‘ukleti hotel’ pa nestale: Konačno otkriveno šta se dogodilo

Dve devojke u Japanu koje su nestale nakon što su rekle da su krenule u posetu napuštenom i “ukletom” hotelu pronađene su mrtve u automobilu na dnu mora 25 godina nakon nestanka.

Hotel Tsubono zatvoren je 1980-ih zbog finansijskih problema, ali ubrzo je postao sastajalište sumnjivih ljudi. Poslednji kontakt s devojkama bio je kad je Takumi poslala poruku koja je jednostavno glasila: “Mi smo u Uozuu.”

Dva dana kasnije prijavljene su kao nestale i više nikada nisu viđene sve dok njihovi ostaci nisu pronađeni 25 godina kasnije u luci Fushiki – oko 13 kilometara od njihovog doma u gradu Himi.

Godinama policija nije znala šta se dogodilo, ali onda su se krajem 2014. javila tri svedoka, od kojih je jedan rekao: “Automobil u kojem su bile dve žene sleteo je u more s parkinga u blizini parka Kaiomaru u ponoć 1996. godine.”

Jedan od svedoka rekao je da su prišli automobilu, ali je on iznenada krenuo unazad i pao u more.

Na pitanje zašto im je trebalo toliko vremena da se jave, rekli su da su bili “uplašeni”. Ali, ni tada policija nije odmah reagovala. Trebalo je da prođe još nekoliko godina da pronađu ostatke nesrećnih devojaka.

Internetom kruže razne glasine, uključujući umešanost tinejdžerskih motociklističkih bandi kao i otmicu severnokorejskih agenata, ali čini se da je tužna istina da policija nije brzo reagovala na izjave svedoka i čekala je šest godina pre nego što je pretražila mesto u moru gde je upao automobil i pre nego što su tela konačno pronađena.

Nastavićemo s istragom prema potrebi u budućnosti, poručili su iz policije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar