U trendu

Ekspertkinja kaže da ovih 6 stvari nikada ne bi trebalo da poklanjate (video)

Kada birate sjajan rođendanski poklon, morate izuzetno dobro poznavati osobu kojoj poklanjate: šta voli, a šta ne, šta bi možda želeo da ima i na šta nikad ne bi sam potrošio novac, ali bi cenila kada bi mu neko poklonio.

TikTok ekspertkinja za poklanjanje Lea The Gift Girl (@leahsgiftguide) kaže da će vam, ako se dvoumite oko darivanja, njeni saveti pomoći da odaberete pravi poklon – i izbegnete pogrešni.

@leahsgiftguide

3 gifts you should never give || BIRTHDAY SEASON: July-October has the highest amount of birthdays in the year. So its just a time of a higher concentration of bdays! Bdays still happen every single day though! Wedding season is april-june and october-december! Weddings still happen every day, but there are seasons for everything! Not a bad thing to have your bday inside or ouside of those times 🙂 I hope this helps 💗🤝#leahsgiftguide #badgifts #giftguide #giftideas

♬ Elevator Music – Bohoman

1. Šminka

“Ako ne znate šta osoba inače koristi i ima li možda neke kožne probleme i alergije, nemojte poklanjati šminku”, kaže Lea u svom nedavnom videu. “Mislim da je sigurno osobi pokloniti nešto što često koristi, ali ne treba nasumično birati stvari osim ako vam to osoba nije tražila”.

A ako već želite da poklonite nešto vezano za šminkanje i lepotu, bez rizika da će osoba na to biti alergična ili joj se samo neće svideti, pronađite neke slatke ukosnice, šnale za kosu ili gumice od svile, prenosi Večernji list.

2. Knjige za samopomoć

Knjige za samopomoć je najbolje samo kupovati za sebe.

“Bilo da se radi o organizaciji, čišćenju ili samo drugačijem načinu razmišljanja, definitivno mogu poslati pogrešnu poruku”, kaže Lea.

Ne želite da osoba pomisli kako verujete da joj treba podsticaj u vezi sa zdravim životnim navikama. Jedini je izuzetak kad osoba traži neku određenu knjigu, a inače poklonite poklon karticu za knjižaru i izbor ostavite njoj.

3. Parfem

Parfemi i toaletne vode su skupi – a mnogi od nas uživaju da isprobavaju nove mirise. Međutim, kada nekome poklonite miris za rođendan, velika je verovatnoća da mu se neće svideti i da bi radije neki drugi.

“Svi imamo različite preferencije i nikada nije dobro nagađati. Bolje je kupiti nešto za što znate da već koriste i vole”, savetuje Lea.

4. Članstvo u teretani

To što biste možda sami želeli članstvo u nekom novom modernom pilates studiju ne znači da će isto obradovati i vašeg prijatelja ili člana porodice.

“Takav poklon može izgledati kao tihi način da podstaknete voljenu osobu da više vežba i pritom povredite njena osećanja”, upozorava Lea.

5. Predmeti koji menjaju fizički izgled

Pod to spadaju stvari poput npr. trakice za izbeljivanje zuba, sredstva za samopotamnjenje, boje za kosu i slično.

“Neko je nedavno spomenuo da je dobio kupon za plastičnu operaciju! Horor!”,kaže Lea. Iako se može činiti kao da nekome činite uslugu time što mu pomažete da dobije nešto što mu po vama treba, nemojte to poklanjati osim ako osoba sama ne zatraži.

6. Higijenske potrepštine

Slično je i sa proizvodima za higijenu; osim ako baš želite da insinuirate da vam prijatelj ne brine o istoj.

“To uključuje stvari poput dezodoransa, vodice za usta i paste za zube”, kaže Lea i napominje da u to, naravno, ne spadaju wellness proizvodi kao što su otmeni losioni, sunđeri, lakovi za nokte i sredstva za pranje tela, na koje neko možda sam ne bi trošio, a svi ih želimo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar